Iz Regije..

Tko će odriješiti kesu za autobusni kolodvor na Priku?

Danas će na ušću Cetine otpočeti službena licitacija za kupnju zgrade i zemljišta na kojemu se još tamo od Mediteranskih igara 1979. godine nalazi autobusni kolodvor. Točnije, ono što je u planovima i nacrtima tadašnjih općinara bilo zamišljeno kao autobusni kolodvor, da bi s vremenom preraslo u betonsko strašilo na zapadnom ulazu u grad. Princip je jednostavan: pobjednik je onaj koji tijekom usmenog nadmetanja dade više. Ako, naravno, prije toga zadovolji sve uvjete natječaja. A uvjeti također nisu komplicirani. Morate biti fizička ili pravna osoba, preuzeti natječajnu dokumentaciju, navesti ime i prezime ponuditelja ili sjedište tvrtke, donijeti domovnicu ili preslik upisa u sudski registar te uplatiti u gradski proračun deset posto od početne cijene. A to vam dođe 1.518.000 kuna. Što znači da je za parcelu od 4000 četvornih metara početna cijena 15.180.000 kuna. Omišani već danima bruje o potencijalnim kupcima. I o žestokoj borbi koja će se za trenutačno najvrjedniji gradski resurs voditi, prema svemu sudeći, između nekoliko velikih trgovačkih lanaca. Tri su u prvome planu. Njemački "Lidl", čiji ljudi već neko vrijeme obigravaju oko gradskih otaca pipajući im puls, splitski "Tommy", kojemu je Omiš jedna od rijetkih crnih rupa u Dalmaciji, te domaći "Studenac", koji u svom vlasništvu već ima nekoliko iznimno vrijednih omiških parcela koje tek čekaju "privođenje svrsi". Plan je da na mjestu sadašnjega kolodvora, prizemnice s peronima i tek nekoliko manjih poslovnih prostora smještenih uz samu "magistralu", nikne poslovno-stambeno zdanje visoko 20 metara na pet etaža (prizemlje plus četiri kata) te da čitav objekt u funkciji bude za maksimalno pet godina. Ako se, pak, to ne dogodi, ako kupac ne učini što se od njega traži, plaćat će svake godine zakasninu od deset posto postignute cijene, piše Vinko Vuković na stranicama Slobodne Dalmacije..

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
IZvor: Slobodna Dalmacija


ivan kovačić"Lidl", "Tommy" i "Studenac" žestoko su, kako doznajemo, zagrizli za "kolodvor". I to, svatko iz svoga razloga. "Lidl" jer utjecaj želi širiti i istočno od Splita (frekventna trgovina na ulazu u Trogir im služi kao putokaz), ali – što je za ovu priču jako bitno – ne po svaku cijenu; "Tommy" jer pobjedom na gostujućem terenu (na kojem odavno bilježi samo poraze) želi potvrditi moć i primat u regiji; "Studenac" jer želi obraniti "svoj" grad od "osvajača" i ostati jedini pravi šoping-igrač na iznimno potentnom teritoriju.

Usmeno nadmetanje počinje danas u 13 sati u uredu gradonačelnika Ivana Kovačića. Izjava nema, a očekivanja su velika. Do te mjere da se u Gradu nadaju kako bi cijena mogla skočiti "do neba". Do, recimo, dvadesetak milijuna kuna. Što bi bila puna šaka brade za Kovačićeve nezavisnjake i njihova velika pobjeda.

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 254 guests and no members online