DUT - Utrka kroz najatraktivnije staze Dalmacije

Više od 400 natjecatelja iz 29 zemalja do sada se prijavilo na Dalmacija Ultra Trail (DUT), utrku kojom će od 21. do 23. listopada Dalmacija biti domaćin svjetskog treking odredišta. Utrku organizira udruga Dalmacija Trails koja najavljuje četiri dužinske kategorije koje će proći preko pet planina: Mosora, Kozjaka, Biokova, Omiške Dinare i Primorske Kose, uz rijeke Jadro, Žrnovnicu i Cetinu, odnosno proći će kroz najatraktivnije dijelove srednje Dalmacije od starih sela, planinarskih domova, povijesnih i kulturnih spomenika poput Salone, Klisa, Fortice, Mirabele i drugih. Najduža staza je ona od 165 kilometara koja počinje u Omišu, ona od 110 kilometara starta u Klisu, 60-kilometarska u Baškoj Vodi, a najkraća, ona od 20 kilometara u Dugom Ratu. Cilj svake utrke je Omiš. Organizatori ovog događaja iz Udruge Jesenice, PEU Gata, PD Imber i TT Strka mjesecima su trasirali na stotine kilometara staza po kršu i kamenjaru Dalmacije kojima će prolaziti utrka. Podršku za utrku dobili su od TZ Omiš, turističkih zajednica mjesta i općina kroz koje prolazi utrka, TZ Splitsko-dalmatinske županije, HGSS-a kao osiguravatelja utrke, te Parka prirode Biokovo..

KRALJICA TREKKINGA

DUT - Utrka kroz najatraktivnije staze Dalmacije

Piše: Merien Ilić / Adrenalin.hr
Izvor: Adrenalin.hr


Prema propozicijama, u najdužoj kategoriji od 165 kilometara limit je 48 sati no očekuje se da će najbrži na cilj u Omišu stići za 20 sati.

treking

Petak, 30. rujna posljednji je dan za mogućnost prijave i uplate za kategoriju 20 km, dok su za kategorije 165, 110 i 60 km prijave već kompletirane.

treking

Povezani članci

Who's Online

We have 140 guests and one member online

  • admin