(Ne) idemo dalje

Uoči lokalnih izbora 2005. Ivo Sanader obećao je stanovnicima Dugog Rata, Omiša, Splita, Solina, Kaštela i Trogira velike cestovne projekte, a u međuvremenu je napravljen - nijedan. Na velikim riječima ostala je splitska obilaznica od Trogira do Omiša (izgrađeno 4 od 50 kilometara), dogradnja jedine splitske veze s autocestom (do Dugopolja) i novi most kopno - Trogir zapeli su nakon što su napravljeni projekti, a za najavljeni tunel kroz Kozjak ne zna se ni kako će izgledati ni koliko će koštati. Rok dovršetka ovih projekata bila je 2007. i prošla godina (osim za tunel koji je, očito, daleki plan) ...

STALI 'RADOVI' NA CESTI TROGIR - OMIŠ, MOSTU ZA ČIOVO, TUNELU KROZ KOZJAK ...

(Ne) idemo dalje

Veliki cestovni projekti u središtu Dalmacije dočekali nove lokalne izbore bez realizacije

Piše: Damir Petranović  / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Bajkoviti planovi prezentirani su 2004. i 2005. godine, kad je friško izgrađena autocesta Split - Zagreb, a svi su za rok dovršetka imali 2007. ili 2008. godinu - osim tunela Kozjak, kojega se počelo planirati kad je na autocesti izgrađen čvor Vučevica (Dugobabe).

Danas, međutim, nije izvjesno ni kada bi gradnja mogla početi: po najnovijim informacijama iz Ministarstva prometa, proći će još nekoliko mjeseci do usvajanja novog plana građenja državnih cesta. Tek tada će se znati na koje će se prometnice trošiti državni novac u iduće četiri godine. Trenutačno ga nema ni za što. Radi se samo na zaostacima.


Obilaznica Trogir - Omiš

Planirani rok dovršetka: 2008. Trenutačno stanje: izgrađena su tek četiri kilometra, od njih 50, a i na njima se štedjelo pa su umjesto podvožnjaka i nadvožnjaka izgrađena semaforizirana križanja, pa se i dalje događaju teške prometne nesreće. U ovom trenutku grade se samo dva manja segmenta, kod Splita (3,2 kilometra) i Omiša (2,8 kilometra), no i oni će biti dovršeni tek za godinu i pol.


Kako ljeti do zračne luke

Zbog gužvi pri smjenama turista, 80-ak kilometara od Makarske do splitskog aerodroma nerijetko se vozi i po šest sati, pa osim domaćih ljudi gunđaju i turistički radnici koji goste izvlače iz kreveta i u tri sata ujutro kako bi prispjeli na letove.

Povezani članci

Who's Online

We have 107 guests and no members online