Google TV: Televizija i internet u jednom

Google TVNajveći svjetski internetski servis Google pustio je iz svojih laboratorija novi servis nazvan Google TV. Ova usluga omogućiti će istovremeno kombiniranje televizije i interneta. Google TV je najavljen prije nekoliko mjeseci, a od ovog tjedna je dostupan svim korisnicima koji će odmah na početku imati mogućnost gledanja videa na zahtjev ponajvećih američkih TV postaja, javlja Nova TV. Uz gledanje video snimki iz Googlea kažu kako će se preko ove usluge moći gledati fotografije, igrati igre, pričati s prijateljima preko chata, ukratko sve ono što ljudi rade na internetu. Ovom uslugom Google još jednom kreće u 'rat' s ostalim velikim internetskim kompanijama, prenosi Nova TV. Kao i sve iz Googlea ovo je i velika prilika za stvaratelje medijskih sadržaja kao i za brojne internet poduzetnike pred kojima se otvara, odnosno koji će stvoriti novi svijet TV aplikacija. Saznaj više ...


GOOGLE TV

Izvor: Nova TV, Vjesnik

Tako je već sada na Google TV moguće gledati videa na zahtjev svih programa koji djeluju u sklopu grupacije Turner Broadcasting među kojima se nalaze CNN, Cartoon Network, TNT, TBS i Adult Swim. Isto tako, stotine sati programa nudi i mreža HBO čiji će video programi također biti ponuđeni preko ove usluge.

Interaktivna internetska televizija Google TV omogućiti će svojim korisnicima pristup Dugirat.com, Facebooku, Twitteru i drugim popularnim internet odredištima  te gledanje filmića na YouTubeu na velikom zaslonu u udobnosti svoje dnevne sobe.

Oni koji već imaju uređaj kojim mogu pratiti HD-programe moći će se priključiti jednostavnom kupnjom set-top box uređaja. Više nećete morati kupovati računalo i televizor nego ćete sve moći "obavljati" pred jednim zaslonom, pod uvjetom da podržava HD. Takvim se "stapanjem"medija želi ući na sve zanimljivije televizijsko tržište i pridobiti one koje će nove generacije televizijskih prijamnika prikovati pred sve većim ekranima.

Kako bi zamišljeno što prije proveli u djelo, Google TV se u Sjedinjenim Američkim Državama može već gledati, a u ostatku svijeta to se očekuje od početka sljedeće godine.

Povezani članci

Who's Online

We have 270 guests and no members online