Vice Tomasović: Društveni aktivizam prijeko je potreban

Omiš je ovih dana opet bio u centru pažnje. Pozornost su mu, srećom, osigurali performeri na svojem petom okupljanju, a odobravanja protiv učmalosti povela je ideja tamošnjeg umjetnika Vice Tomasovića, prvog čovjeka i inicijatora priredbe "Almissa Anuale". Tomasović nije nepoznat u kulturnim krugovima. Prije mjesec dana dobio je posebno priznanje stručnog žirija 32. salona mladih, koji je pobudio pažnju zbog "kontroverznog" kustoskog koncepta. Bio je to "sukob trendovske pomodnosti i izvorne suvremene umjetnosti, koja ne bježi od vještine i samosvrhovitosti, što se danas odbacuje kao puki tehnicizam" ...

ALMISSA ANUALE

Vice Tomasović: Društveni aktivizam prijeko je potreban

Piše: Igor Brešan / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


rad vice tomasovića "Almissa Open Air" omiški je festival suvremene umjetnosti. Petu godinu pokušava postati kulturno relevantna manifestacija koja će izvoditi umjetničke intervencije nad publikom i širom društvenom zajednicom.

S Josipom Rogošićem organizirao sam 2010. prvi "Almissa Open Air" na Trgu Franje Tuđmana, koji je bio nadasve dobro prihvaćen.

Od tada je festival razlomljen na koncert alternativne i eksperimentalne glazbe, koji organizira Josip, i likovna zbivanja, koja imaju klimaks na utvrdi Mirabela pod nazivom "Almissa Anuale"... - kaže Vice Tomasović.

PROČITAJTE VIŠE...

 

Povezani članci

Who's Online

We have 375 guests and no members online