FantaSTikon 2018.

Četvrto izdanje FantaSTikona, konvencije na temu fantastike, društvenih igara i znanstvene fantastike u Splitu i široj okolici, održava se od 16. do 18. ožujka 2018. na FESB-u. Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST za četvrto izdanje FantaSTikona priprema izvrsni program koji stavlja naglasak na lokalne autore i razvoj lokalne scene, ali i pružiti posjetiteljima "okus" međunarodnog stvaralaštva. Osim predavanja, demonstracija, izlaganja i radionica koje će pokrivati vrlo širok spektar tema, imat će i uvijek popularno nagradno natjecanje u cosplayu (kostimirano igranje uloga) i veliki nagradni Geek Trivia Quiz, a da bi sve zaokružili svojim posjetiteljima će i ove godine ponuditi trodnevnu igraonicu modernih i klasičnih društvenih igara s preko stotinu naslova. Za one koji vole računalne igre, Udruga Level up i Clan Gaming pobrinut će se za opremu i program računalne igraonice (opremljene popularnim konzolama i pripadajućim igrama)...

FANTASTIKON 2018.

Izvor: Split.com.hr

fantastikonNa FantaSTikon dolaze Hrvoje Prćić, književnik i urednik hrvatskog izdanja časopisa National Geographic, te urednik nekadašnjeg časopisa za znanstvenu fantastiku Sirius; doc.dr.sc. Josip Ćirić, poznati i višestrani sveučilišni profesor čija su predavanja uvijek iznimno posjećena; Irena Rašeta, mlada spisateljica i književna urednica, dio organizacije SferaKona; Sandro Blašić, hrvatski predstavnik velikog svjetskog izdavača društvenih igara iz Češke – Czech Games Editiona; Kristina Bilota Toxicpanda, zaposlenica Croteama koja je kao kandidatkinja F&ST-a 2016. osvojila nagradu Europskog društva za znanstvenu fantastiku za Najboljeg umjetnika između dva Eurocona, poznatu po svojim grafičkim radovima, među koje ubraja i vizuale za dosadašnje, kao i ovogodišnji, fantastikonovske plakate.

Predavanje će održati Ivan Benutić i Barbara Jelić, splitski maturanti koji su pokrenuli portal i uslugu FindRead preko kojeg su ostvarili suradnju s Amazonom.

Također će ponovo ugostiti mladu autoricu Tanju Radman, autoricu romana „Republika kamena" s dva rasprodana izdanja, čiji se nastavak očekuje početkom 2018, a dolazi i Aleksandar Žiljak, koji je, osim što je bio redoviti gost prva tri FantaSTikona, iznimno poznat pisac i ilustrator u Hrvatskoj i izvan nje, a bio je i počasni gost na europskoj konvenciji Eurocon 2017.

fantasy

Dio FantaSTikona bit će posvećen vrlo popularnom serijalu knjiga „Pjesma leda i vatre“, poznatijem kao TV serija Igra prijestolja, a zemlja kojoj ove godine posvećuju kovenciju je Japan.

fantasy

Uz to valja spomenuti Ljubicu Dolašević, cosplay umjetnicu koja je kao profesionalna izrađivačica kostima sudjelovala u izradi kostima za Igru prijestolja, Machina Academiu, centar za obuku mladih u programiranju računalnih igara iz Zagreba, Nikolu Kojića koji pod pseudonimom Argent Helion piše knjige i stvara društvene igre, Kendo klub Marjan, LibriMagicu, društvo ljubitelja književnosti poznato i kao Djevojke koje čitaju, a koje će održati književnu čajanku, te Valeriju Strutinskaju koja će i ove godine održati dječju radionicu izrade igračaka od recikliranih materijala.

fantasy

Povezani članci

Who's Online

We have 215 guests and no members online