Kako biti dobar roditelj i odgojiti sretno dijete?

obiteljSvi roditelji, bilo da njihova djeca tek uče hodati ili su tinejdžeri, traže odgovore na isto pitanje: kako efikasno i svakodnevno odgajati svoje dijete, a da pri tome ne vičem, ne dosađujem i ne raspravljam se. Roditeljstvo, odnosno odgajanje djece, bez sumnje jedno je od najzahtjevnijih iskustava, ali i najljepših, koje ljudsko biće može imati. Podizanje i odgajanje djece je velik izazov za emocionalne, intelektualne, duhovne, financijske i fizičke moći roditeljskog para. Uz ljubav, odgoj, stvaranje odnosa, osjećaja sigurnosti, samopouzdanja i ostalog, umijeće roditeljstva je i postavljati, istraživati i pomicati granice, a istovremeno dati djetetu potrebnu slobodu kroz koju će učiti biti odgovoran u skladu sa svojim mogućnostima i godinama..., piše Gordana Kučan, dr.psihoterapeut, na stranicama Novog Lista ...


UMIJEĆE RODITELJSTVA

Kako biti dobar roditelj i odgojiti sretno dijete?

Piše: Gordana Kučan / Novi List
Izvor: Novi List


mama i kćerOvakvim stavom stvaramo čvrste temelje za vrijednosti koje su pratioci svakog uspješnog i zadovoljnog čovjeka, a to su disciplina i odgovornost.

Pozitivno i efikasno roditeljstvo ima najveće šanse da stvori uspješnu i sretnu djecu koja će odrasti u uspješne sretne ljude.

Zdravo samopouzdanje i samopoštovanje i osjećaj unutrašnje sigurnosti i sreće koja nije ovisna o vanjskim događajima najviše je što djetetu možete dati.

PROČITAJTE VIŠE...


obitelj

Povezani članci

Who's Online

We have 291 guests and no members online