Krilo: Pozdrav litu

U akvatoriju ispred plaže u Krilu Jesenicama, u organizaciji hotela “Krilo” i sportske udruge “Nova generacija 7" iz Podstrane održano je drugo izdanje plivačke utrke na otvorenim vodama "Pozdrav litu 2019.". Natjecalo se dvadesetak sudionika, uglavnom članova lokalnih plivačkih i triatlonskih klubova, te klubova daljinskog plivanja. Na programu su bile tri utrke, na relacijama dugima 500, 1500 i 3000 metara.
Ne zna se da li je lito plivajući pozdravilo više od troje lokalnih natjecatelja, ali najbolje rezultate ostvarili su favoriti. Ivana Prižmić i Grgo Mujan bili su najbrži na 3.000 metara, dok je Karla Šitić pobijedila u utrci na 1.500 metara. U muškoj utrci na 1.500 m, najbrži je bio 12-godišnji Roko Kojundžić. Na najkraćoj dionici u listu pobjednika upisali su se Vesna Režić Dereani te Toma Smuđa. Najbrži iz svake kategorije dobili su medalju, pehar i novčanu nagradu. Nakon utrke i proglašenja pobjednika, natjecatelji su se uz svoje navijače opustili uz jedan od posljednjih roštilja ovog ljeta te glazbu benda "Nina Herr Trio" ispred Hotela Krilo.

POZDRAV LITU - DRUGO IZDANJE PLIVAČKE UTRKE NA OTVORENIM VODAMA U KRILU JESENICAMA

Izvor: Slobodna Dalmacija, Dalmacija Danas
Foto: Hotel Krilo

Pozdrav litu na Krilu

Među sudionicima bila su i poznata imena domaćeg daljinskog plivanja, poput Karle Šitić, jedine hrvatske olimpijke u daljinskom plivanju koja je na ovogodišnjem CRO CUP-u zauzela drugo mjesto, zatim Grge Mujana, aktualnog pobjednika CRO Cupa te državnog prvaka na 5000,7500, 10.000 i 16.000 metara, ujedno prvog domaćeg pobjednika maratona “Faros” nakon više od 30 godina. Uz njih su nastupile i dvije mlade snage hrvatskog daljinskog plivanja: Ivana Prižmić, državna prvakinja na 7500 metara te juniorska i mlađa seniorska prvakinja na dionici od 5000 metara, i Nina Jokić, trećeplasirana na ovogodišnjem CRO CUP-u te mlađa juniorska prvakinja Hrvatske na 5000 metara.

Pozdrav litu na Krilu

– Ponosan sam što smo još jednom omogućili natjecateljima, ali i cijeloj zajednici da pokažu svoje vještine, ugodno provedu subotnje jutro sa svojim obiteljima i mještanima te se zajedno zabave. Nastavit ćemo podržavati ove, kao i slične akcije koje pridonose poboljšanju života lokalnog stanovništva i cjelokupnog društva – rekao je Marin Cokarić, direktor Hotela Krilo.

Povezani članci

Who's Online

We have 152 guests and no members online