Inovacijski izazov - prilika za nezaposlenu mladost

Rast nezaposlenosti i prihodovna nejednakost prošle su godine potresli niz demokracija zapadnog svijeta. Nezaposlenost među mladima bila je osobito ustrajna i sveobuhvatna. Do otvaranja novih radnih mjesta nije došlo ne samo zbog prezaduženosti. U naprednim gospodarstvima dogodio se golemi krah proizvodnje, a nova poduzeća previše su usmjerena na poticanje potrošnje. Zahvaljujući niskim troškovima i lakoći izrade proizvoda za internet, u Silicijskoj dolini internetske tvrtke niču kao gljive poslije kiše. Njihov je doseg globalan, a istodobno imaju razmjerno malen broj zaposlenika. No sve te tvrtke cvjetaju na potpomaganju potrošnje, bilo to putem igrica, specijaliziranih online ili mobilnih usluga, društvenih mreža ili grupne kupovine s popustom. Za razliku od toga, proizvodno usmjereni tehnološki sektori kao što su zdravstvo, napredni materijali i energetika u Americi nisu ostvarili značajnije uspjehe..., piše New York Times o novim inovacijskim izazovima, a prenosi poslovni.hr ...

KAD NEMAŠ POSLA - POKUŠAJ GA STVORITI

Inovacijski izazov

Izvor: New York Times, Poslovni dnevnik

novi medijiZa internetske tvrtke prekretnica je bila 2011., a nekoliko njih stupilo je na burzu, gdje su prikupile ukupno 3,5 milijardi dolara tijekom najuspješnije godine u pogledu inicijalnih javnih ponuda od 2000. Neke od najvećih koje su tako postupile u SAD-u su LinkedIn, Zynga, Groupon i kineska društvena mreža Renren.

Nedavni podnesak Facebooka za inicijalnu javnu ponudu vrijednu pet milijardi dolara mogao bi 2012. pretvoriti najboljom za internetske inicijalne javne ponude od 1999. i dana dotcoma.

Povezani članci

Who's Online

We have 243 guests and no members online