Osvrt na smotru stvaralaštva naših učenika, LIDRANO 2014.

Osnovna škola "Gornja Poljica“ iz Srijana ove godine je bila domaćin pri ocjenjivanju radova literarno-dramskog i novinarskog stvaralaštva učenika poznatija pod nazivom LIDRANO za područje ispostave Omiš, na kojem su sudjelovali učenici OŠ "Jesenice“ Dugi Rat, OŠ  “1.listopada 42“ Čišla, OŠ „Dr. fra Karlo Balić“ Šestanovcac, OŠ „Josip Pupačić“ Omiš  i OŠ domaćina iz Srijana. Otvarajući smotru, ravnateljica OŠ „Josip Pupačić“, Davorka Deur je među ostalim istakla kako je to najbolji način da se njeguje tradicija, kultura i opstojnost Hrvatske ...

SRIJANE

LIDRANO 2014.

Tekst i snimci: Davor Grgat
    
"Hvala vama draga djeco, vašim roditeljima i mentorima, zatim članovima povjerenstva, od kojih nas neki već godinama  redovito prate, pa je ovo postala tradicija  da su s nama poznate osobe iz našeg kulturnog i prosvjetnog života,  kao i istaknuti novinari, koji su nam  podarili svoje znanje tako  da i ubuduće  imate njihovu punu potporu. Ja vas i dalje podupirem  i čestitam vam svima“, rekla je Deur, ravnateljica OŠ „Josip Pupačić“ iz Omiša.

Lidrano 2014

A Vesna Žižić. v.d. ravnateljica OŠ “Gornja Poljica“- Srijane je kazala kako su imali čast i zadovoljstvo biti domaćini smotre „LIDRANO 2014“, odnosno literarno-dramskog i novinarskog stvaralaštva  učenika OŠ  s područja Grada Omiša i okolice, odnosno pet škola , koje su nastupile i predstavili svoje radove, odnosno djeca i njihovi mentori iskazali svoje talente i rekreativnosti, sve ono šta škola izvlači iz njih. 

S obzirom da je i ovoga puta nazočilo više od 80-tak učenika u raznim aktivnostima, odnosno u literarnom, u novinarskom i scenskom nastupu bilo pojedinačno bilo skupno, tu je nekakav prosjek od 20-tak učenika  po školi. Vidi se koja je škola veća-manja. Mi kao domaćini smo se s više od 20-tak učenika  kroz dva scenska nastupa  predstavili gostima i više nego ugodno smo iznenađeni podrškom i aplauzom nazočnih.

Obzirom na sadržaj i kvalitetu radova, stručno Povjerenstvo i nije imalo lagan posao, odlučiti i prosuditi koji je od tih radova najbolji , koga poslati na Županijsku smotru, al eto mi se nadamo da svi koji nisu ove godine prošli  da će uložiti još više truda i dogodine biti mnogo bolji. A onima koji su prošli dalje, naravno, čestitamo i želimo puno uspjeha!  

Lidrano 2014

- Obzirom da su ovo prvi takvi susreti otkako ste vi  ravnateljica ove škole, kakvi su vam utisci?

- „Moj utisak je da se u ovim manjim školama ipak radi sa dušom i sa srcem, da se ulaže veliki trud i djece i njihovih mentora, da je tu ljubav prisutna, prije svega prema hrvatskom jeziku, a kroz jezik onda i Domovini, jer znamo da je to nekako istoznačnica, i čini mi se da dok god žive ova mala sela  i ove male škole  da nema straha za našu Domovinu i za naš hrvatski jezik, koji će se na ovakav način  očuvati“, s osmjehom na licu kazala je prof. Vesna Žižić, v.d. ravnateljica OŠ „Gornja Poljica“ iz Srijana.

Povezani članci

Who's Online

We have 367 guests and no members online