Noć istraživača privukla brojne Splićane

Noć istraživačaZnanstvenici na štulama, pokusi diljem Marmontove, The Big Bang Theory, kostur, lubanja, mozak, tekućina koja se ponaša kao kruta tvar kad se na nju djeluje silom, sve to i mnogo toga još privuklo je brojne Splićane i mještane susjednih naselja na Noć istraživača organiziranoj u gradu pod Marjanom prvi put. Cilj Noći istraživača je približiti znanost i znanstvenike "običnim ljudima", a istovremeno razbiti stereotipe o istraživačima kao nekim čudacima u laboratoriju koji ne znaju komunicirati. Naravno, kako je rekao Igor Mladinić, potpredsjednik Gradskog vijeća, cilj je i povećanje interesa za znanost ...

Izvor: DalmacijaNews

Posebno sretna, kako je rekla, bila je prorektorica Branka Ramljak, jer je znanost izašla iz okvira, te što se Split uključio u promociju znanosti na jedan lijepi način.

- Želimo vam da se dobro zabavite i uživate u najvećem znanstvenom tulumu - poručili su znanstvenici.

Noć istraživačaA imalo se što vidjeti, i svašta su djeca u pratnji roditelja pitala istraživače, ali ipak su se najviše zadržala kod organa čovjeka gdje im je tumačio profesor Ivica Grković.

Inače, profesor s Medicine Grković široj javnosti poznat je po žestokom protivljenju zdravstvenom odgoju te kao kandidat za gradonačlenika stranke Hrast.

Pitali su i Ivicu Puljka kako je nastao svemir, kako je nastao život, a najradije su se fotografirali na Sheldonovom mjestu na kauču, a gdje drugdje nego kod profesora Puljka.

Spomenimo da je osim intelektualnih znatiželjnika, bilo i smionijih Splićana koji su nudili izlaske, večere lijepim znanstvenicama. Uz smiješak su odbijani...

- Ideja je vrhunska, ali mislim da bi trebalo na većem prostoru organizirati. Osim toga, same pohvale - komentirala je Mia Gale, majka učenika osmog i šestog razreda.

A da znanstvenici znaju kako zagolicati dodatnu radoznalost, nudile su se i vrijedne nagrade. Tablet, bon od tisuću kuna i knjige.

Inače, Noć istraživača se organizirila istovremeno još i u Zagrebu i Rijeci, te u još 300-tinjak europskih gradova.

Povezani članci

Who's Online

We have 185 guests and no members online