Inicijative: Oživimo kino u Dugom Ratu

digitalizacija kinaMinistarstvo kulture RH objavilo je nedavno obavijest svim zainteresiranim nezavisnim kinoprikazivačima (pravnim i fizičkim osobama) koji upravljaju kinima na području Republike Hrvatske i organizatorima filmskih festivala o objavi Javnog poziva za iskazivanje interesa za potporu digitalnom opremanju nezavisnih kinodvorana u razdoblju 2012. - 2013. godine. Hoće li se naša Općina ili, vjerojatnije, neka od naših radišnih udruga u kulturi, javiti na ovaj natječaj i pokušati novoobnovljeno kino "Dalmacija" privesti i staroj svrsi, prikazivanju filmova? U Dugom Ratu bi se u suradnji s nezavisnim kino prikazivačima i filmskim entuzijastima mogle održavati tematske filmske večeri, projekcije nezavisnih i art-filmova, retrospektive filmova s hrvatskih i europskih festivala,.. a tko zna, možda u našoj sredini ima i mladih filmofila sposobnih osmisliti i pokrenuti i dugoratski filmski festival ...


OŽIVIMO KINO U DUGOM RATU

Piše: Mladen Banović

digitalizacija kinaU okviru Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva 2010. – 2014. godine realizira se projekt digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača na području Republike Hrvatske.

Cjeloviti tekst Javnog poziva za iskazivanje interesa za potporu digitalnom opremanju nezavisnih kinodvorana u razdoblju 2012. - 2013. godine koji je objavilo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske 21. studenoga 2011. možete pročitati ovdje.

Zahtjevi za potporom zaprimati će se prema uputama opisanim u Javnom pozivu s krajnjim rokom od 21. prosinca 2011.

Povezani članci

Who's Online

We have 88 guests and one member online

  • admin