Vedran Brničević, Ekobit, izvoznik softvera

vedran brničevićInformatički časopis "Mreža" u svom travanjskom broju donosi razgovor s Vedranom Brničevićem, suvlasnikom uspješne informatičke tvrtke "Ekobit" iz Zagreba, IT tvrtke koja takoreći ne posluje sa državom, nego znanje i iskustvo svojih zaposlenika izvozi u svijet. I to vrlo uspješno. Bit je poslovnog modela tvrtke Ekobit u ovome: provjeri koncept na projektu u Hrvatskoj, napravi proizvod, vrati investiciju, a na njemu zarađuj u inozemstvu, kaže Vedran kojeg svakog ljeta možemo vidjeti na plaži u njegovom Oriju ...

VEDRAN BRNIČEVIĆ, EKOBIT

Izvoznik, od početka do kraja

ekobit - Microsoft gold partnerPiše: Zvonko Pavić / Mreža
Izvor:
Mreža

Ekobit postoji već dvadeset godina. Poduzetnicima posao često krene slučajno, pa smo tako i mi u poduzetništvo krenuli više-manje slučajno. Moj partner Goran Glišić i ja upoznali smo, još dok smo studirali, stranog partnera kojem je trebalo napraviti softver za komunalne usluge. Za tu njemačku tvrtku radimo i danas. 

Krenulo je to kao standardni outsourcing. Nas dvojica programera utemeljili smo svoju tvrtku i prvih godinu dana radili smo samo za te Nijemce. Nakon godine dana, kad smo stekli nešto poslovnog iskustva i zaradili prve novce, počeli smo zapošljavati ljude. Na hrvatsko smo tržište ušli tek nakon sedam godina rada za inozemstvo.

Negdje pred kraj prvog desetljeća počeli smo poslove širiti i vani, šire od Njemačke. Tako smo počeli raditi za Belgijance i Švicarce, pa za Amerikance, i tako dalje... Bili su to razni projekti. Od bliže regije radimo još u Bosni i Sloveniji, najviše u financijskom sektoru.

PROČITAJTE VIŠE...

vedran brničević, ekobit

Povezani članci

Who's Online

We have 236 guests and no members online