Znanstveni kafić: Program Postakademskog zapošljavanja

Udruga bivših studenata, Alumni FESB, organizira u utorak 24. ožujka 2015 u 18:30 sati novi znanstveni kafić na temu: Program (projekt) Postakademskog zapošljavanja i stjecanja upravljačkih sposobnosti. Predavač je prof.dr.sc. Šimun Anđelinović, rektor Sveučilišta u Splitu.
Kultura jačanja stručnoga rada i poduzetničke aktivnosti za sada je vrlo slabo zastupljena na našim sveučilištima, a to dovodi do kasnog uključivanja studenata u poduzetničke aktivnosti. Postojeću tvrdokorno uvriježenu svijest o završetku studija i traženju poslodavca treba zamijeniti idejom o samozapošljavanju te pripremi tijekom studija za taj hrabar – poduzetnički iskorak. Projekt postakademskog samozapošljavanja zajednički pokreću Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a predstavlja potpuno nov i inovativan pristup u stvaranju, selektiranju i praćenju mladih poduzetnika, koji započinje već upisom studenata na fakultet...

ZNANSTVENI KAFIĆ

Program Postakademskog zapošljavanja

Izvor: Alumni FESB

Tijekom ožujka, sveučilišta u Zagrebu i Splitu formirat će posebna povjerenstva za izradu studijskoga programa edukacije te cjelokupnog Projekta postakademskog samozapošljavanja. Uslijedit će potpisivanje ugovora između sveučilišta, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te dionika. Nakon što se šira studentska populacija upozna s programom, sveučilišta će raspisati natječaj za upis studenata.

Početak izvedbe studijskog programa očekuje se oko 15. srpnja 2015. Očekuje se kako će se u sljedećoj fazi provedbe, u Program postakademskog samozapošljavanja uključiti i ostala hrvatska sveučilišta.

Povezani članci

Who's Online

We have 180 guests and no members online