eZdravstvo: Aplikacijom do recepata i uputnica

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) od danas aktivira mobilnu aplikaciju preko koje će osiguranici biti povezani sa svojim obiteljskim liječnikom, što znači da za uobičajene usluge naručivanja više neće morati dolaziti osobno u ordinaciju ili zvati telefonom. Svi koji imaju otvoren račun na eGrađanima moći će na svojem pametnom telefonu od liječnika zatražiti prepisivanje lijeka, izdavanje doznake za bolovanje ili se naručiti na vađenje krvi ili pregled, a aplikacija bi usto trebala djelomično riješiti problem lažno napuhanih lista čekanja za preglede te cijeli proces pojednostaviti i ubrzati..

Izvor: Novi List

Od idućeg tjedna pacijenti će sa svojim liječnicima moći komunicirati i preko mobitela, jer Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) aktivira mobilnu aplikaciju putem koje će osiguranici biti povezani sa svojim obiteljskim liječnikom.

Tako će svatko putem pametnog telefona moći od liječnika zatražiti da mu prepiše lijek, izda doznaku za bolovanje ili se naručiti na vađenje krvi ili pregled, piše Novi list. Prethodno će od izabranog liječnika dobiti lozinku za ulaz na mobilni portal.

Ova će usluga, procjenjuju u HZZO-u, višestruko olakšati rad liječnicima i uštedjeti vrijeme pacijentima koji su za spomenute usluge morali dolaziti osobno u ordinaciju, ili čekati slobodnu telefonsku liniju..

- "Kad uđete u sustav putem mobilne aplikacije, vaš zahtjev za terapijom automatski ulazi u doktorovu aplikaciju, i ustvari ste mu "zamijenili" sestru. On odgovara s da ili ne. Ako je odgovor pozitivan, primate poruku da je recept upućen u ljekarnu, a ako je odgovor negativan, primate poruku da nazovete liječnika telefonom ili dođete na pregled", objasnio je ravnatelj HZZO-a Fedor Dorčić.

Putem mobilne aplikacije moći će se, osim toga, naručiti za pregled kod izabranog ginekologa ili zubara.

Povezani članci

Who's Online

We have 187 guests and no members online