Vratimo djeci izgubljeno djetinjstvo: Što djeca trebaju da bi se zdravo razvijala?

Koliko je igra zapravo važna za dječji intelektualni i emocionalni razvoj? Koji su prednosti, a koji nedostaci korištenja tehnologije u dječjoj dobi? Kako djeci dati pravi vjetar u leđa da iskoriste sve svoje sposobnosti i odrastu u sposobne i zadovoljne odrasle? Kako zaista poticati rani razvoj djeteta? Možemo li spojiti "naše“ i moderno djetinjstvo? Odgovore na sva pitanja potražite na predavanju "Vratimo djeci izgubljeno djetinjstvo: Što djeca trebaju da bi se zdravo razvijala?“ iz ciklusa predavanja "Kako rastu srce i pamet". Radi se o besplatnom predavanju namjenjenog roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom, mladima i obiteljima a koja će diljem Hrvatske održati psihologinje Maja Bonačić i Sanja Ivanušević Grgas. Predavanje će se održati u utorak, 26.rujna u prostorijama Gradske knjižnice Marka Marulića Split s početkom u 17 sati. Prijave nisu potrebne - samo dođite.

PREDAVANJE

Vratimo djeci izgubljeno djetinjstvo

O djetinjstvu i razvoju djece se mnogo priča – kako djecu odgajati, kako da budu pametnija, kako ih poticati, koje su aplikacije i aktivnosti "in“.. no današnje djetinjstvo pruža sve manje prilika za istinski zdrav razvoj – zbog načina na koji živimo, djecu nam odgajaju i njihov razvoj "potiču“ ekrani i razne aplikacije, prenatrpani rasporedi, ustanove i aktivnosti koji jamče razvoj inteligencije i svih sposobnosti. I unatoč pregrštu stručnih savjeta, sve smo izgubljeniji, lutamo od jedne teorije i stručnjaka do drugog, no broj djece s emocionalnim i ponašajnim teškoćama djece u sve mlađoj dobi – vrtoglavo raste.

Danas djeca postaju djeca "izgubljenog djetinjstva" jer gube presudne prilike za zdrav razvoj – mališani koji barataju brojevima, koriste engleske riječi s 3 godine, sviraju instrumente, no imaju značajnih poteškoća u usmjeravanju pažnje, samostalnoj igri, regulaciji intenzivnih osjećaja, razvoju samoregulacije i zdrave suradnje i prijateljstava.

Koliko je igra zapravo važna za dječji intelektualni i emocionalni razvoj? Koji su benefiti, a koji nedostaci korištenja tehnologije u dječjoj dobi? Kako djeci dati pravi vjetar u leđa da iskoriste sve svoje sposobnosti i odrastu u sposobne i zadovoljne odrasle? Kako zaista poticati rani razvoj djeteta? Možemo li spojiti "naše“ i moderno djetinjstvo?

Odgovore na sva pitanja potražite na predavanju "Vratimo djeci izgubljeno djetinjstvo: Što djeca trebaju da bi se zdravo razvijala?“ i provjerite zašto se na Majinim i Sanjim predavanjima traži mjesto više.

"Kako rastu srce i pamet?" serija je predavanja Maje Bonačić (Udruga „Oblačić“, udruga-oblacic.hr) i Sanje Ivanušević Grgas (Centar za terapiju igrom, ceti.hr) koje su stručno utemeljena i praktično provjerena, namjenjena sručnjacima koji rade s djecom i roditeljima.

"Čarobna svjetiljka" edukacija je za stručnjake koji rade s djecom a koji žele nadograditi znanja o radu s djecom suvremenim spoznajama i s osobitom naglaskom na usvajanje praktičnih vještina.


O predavačici:

Maja Bonačić, mag.psych. praktičar terapije igrom, Udruga "Oblačić" (www.udruga-oblacic.hr). Maja je educirana iz područja integrativne, nedirektivne, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama. Uz to je majstor NLP-a i predsjednica Udruge Oblačić. Ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom s posebnim potrebama. Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji "Zaigrana pedala" za djecu s poremećajem iz autističnog spektra. Trenutno vodi projekt za ranu intervenciju i terapiju na otoku Korčuli.

O voditeljicama i edukaciji više potražite na sljedećim poveznicama:  www.ceti.hr, facebook.com/carobnasvjetiljka, https://www.facebook.com/centar.terapijaigrom i https://www.facebook.com/UdrugaOblacic

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online