IEEE konferencija o 'Big Data' na FESB-u

Big DataMeđunarodna znanstvena konferencija iz područja komunikacija i računarstva, 18th IEEE Symposium on Computers and Communications (ISCC'13), svečano je otvorena u ponedjeljak, 8. srpnja, na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB). Na konferenciji sudjeluje 200-tinjak znanstvenika i stručnjaka iz više od 40 zemalja svijeta. Konferencija će potrajati do srijede, 10. srpnja, a neke od tema su senzorske mreže, pametni gradovi.. a glavna tema su izazovi komunikacija i računarstva povezani s fenomenom "Big Data". ...

FESB

Počela IEEE konferencija o 'Big Data'

Izvor: DalmacijaNews

Prorektor Sveučilišta Tomislav Kilić je, uz govor dobrodošlice, predstavio Sveučilište Split, kazavši da je riječ o instituciji orijentiranoj na znanost i u tom kontekstu posebno je naglasio suradnju naših profesora s inozemnim sveučilištima na poljima znanosti i obrazovanja.

Otvarajući konferenciju u ime Upravnog odbora prof. dr. sc. Hussein Mouftah (University of Ottawa, Canada), ustvrdio je da je riječ o važnoj konferenciji koja se već 18 godina održava u različitim državama Mediterana, a prvi put u Hrvatskoj.

Prof. dr. sc. Christos Douligeris (University of Piraeus, Greece) izrazio je zadovoljstvo što je za konferenciju pristiglo više od 300 radova, od kojih je strogu selekciju prošlo njih 130, što jamči visoku razinu kvalitete.

Big Data

Povezani članci

Who's Online

We have 794 guests and no members online