SoftCOM 2018

26. Međunarodna znanstvena konferencija o softveru, telekomunikacijama i računalnim mrežama SoftCOM 2018 i ovaj će put privući predstavnike vodećih znanstvenih institucija i tehnoloških kompanija. Konferencija će se održati od 13. do 15. rujna 2018. u Supetru na otoku Braču u organizaciji Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB-a), Sveučilišta u Splitu. Konferencija će kroz tri dana omogućiti dobru priliku za konstruktivnu raspravu između znanstvenika te posebno znanstvenika i ljudi iz gospodarstva o tehnološkim izazovima i potrebama za novim tehnologijama čija primjena može unaprijediti poslovanje i svakodnevni život. Posebno zanimljiva će biti diskusija na temu velikih skupova podataka (big data) koja će okupiti stručnjake različitih područja znanosti: računarstva, matematike, građevine i oceanografije. Cilj diskusije je dati uvid u današnje mogućnosti prikupljanja i analize podataka te potencijala znanja koja se kriju u podacima u raznim područjima primjene. U okviru konferencije će se prezentirati 96 znastvenih i stručnih radova. Tehnički program konferencije će obuhvatiti 22 sjednice, uključujući pet specijalnih sjednica i tri simpozija od kojih izdvajamo: "Sigurnost i digitalna forenzika", "Pametna okruženja i tehnologije IoT", "Ekološka elektromagnetska kompatibilnost", "Zeleno umrežavanje i računalstvo" te "Informacijska sigurnost i intelektualno vlasništvo".

Izvor: FESB.hr

SoftCOM 2018

U okviru konferencije će se održati i završnica radionice Ericsson Nikola Tesla Summer Camp 2018. Na radionici Ericssonove ljetne škole studenti će predstaviti projekte na kojima su radili pet tjedana pod vodstvom mentora iz kompanije i sa fakulteta u prostorijama kompanije Ericsson Nikola Tesla. Summer Camp se održava od 2001. godine i od tada je na programu ljetne škole sudjelovalo više od 600 studenata.

U okviru plenarne sjednice i svečanog otvorenja u petak, 14. rujna 2018. u velikoj dvorani hotela Bluesun Resort Velaris, plenarni govor će održati dr. Azimeh Sefidcon, direktor Cloud sustava i platformi Ericssona iz Stockholma.

Povezani članci

Who's Online

We have 183 guests and no members online