HTV krajem godine starta s trećim programom

hrtHrvatska radiotelevizija i sedam nacionalnih institucija i udruga koje djeluju na području obrazovanja, kulture, znanosti i umjetnosti u petak su na HRT domu potpisale Pismo namjere o suradnji u osmišljavanju programa i stvaranju programskih sadržaja u sklopu novog specijaliziranog kanala HTV 3. Treći program HRT-a trebao bi startati krajem 2012. ili početkom 2013. godine, a u njegovu kreiranju surađivat će Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu, Matica hrvatska, Društvo hrvatskih književnika, Institut hrvatske glazbe, Koordinacija za medije Hrvatskog društva producenta i Društvo hrvatskih filmskih redatelja. Novi projekt HRT bi trebao stajati između deset i petnaest milijuna kuna godišnje, a za njega će uzeti djelatnike iz redova postojećeg kadra, piše tportal ...

KULTUROM PROTIV INFOTAINMENTA

Teme iz znanosti i kulture konačno na dulje od ‘po ure’

Piše: V.Brkulj / tportal, A.Marušić / Slobodna Dalmacija
Izvori:
tportal, Slobodna Dalmacija

josip popovac– Na novom kanalu predstavit ćemo ono najbolje što imamo, otvarat ćemo i teme o tome kako razvijati hrvatsko društvo i mislim da ćemo u sinergiji svih institucija koje su ovdje okupljene dobiti jedan vrlo kvalitetan proizvod – rekao je predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac.

– Program HTV-a 3 može se realizirati s 10 do 15 milijuna kuna dodatne produkcije, jer i sami imamo već veliku produkciju ovih sadržaja. To konkretno znači da ćemo umjesto da neki kulturni sadržaj emitiramo u ranom ili iznimno kasnom terminu, za njega imati mnogo pristupačniji termin – kazao nam je Popovac.

Progovorio je i o pokretanju HTV-a 4, specijaliziranog kanala vijesti za koji HRT još uvijek traži investicije jer je za njegovo pokretanje potrebna izgradnja još jednog studija.

Atmosferu svečanog potpisivanja ugovora svojom je izjavom najbolje sažeo Antonio Nuić, čelnik Društva hrvatskih filmskih redatelja. – Ovo je povijesni dan i početak kraja priče o neiskorištenim potencijalima; novi program još će više naglasiti ulogu HRT-a kao javnog servisa – izjavio je Nuić.

Povezani članci

Who's Online

We have 131 guests and no members online