Program 20. Marulovih dana

kazališteNa ovogodišnjem jubilarnom 20. festivalu hrvatske drame i autorskoga kazališta Marulićevi dani, koji će se održati u Splitu od 21. do 28. travnja, u službenoj će konkurenciji biti prikazano devet predstava u izvedbi isto toliko hrvatskih kazališta. Za ovogodišnji festival u propisanom su roku bile prijavljene 22 predstave. Izbornica programa Nenni Delmestre izabrala je sljedeće predstave: dramu "Alabama" Davora Špišića u režiji Darija Harjačeka, u izvedbi GDK Gavella iz Zagreba;, "Balon” Mate Matišića u režiji Mislava Brečića i izvedbi zagrebačkog Teatra EXIT; dramu Tatjane Gromače "Crnac" redatelja Tomija Janežiča, riječkog HNK Ivana pl. Zajca ...


20. MARULOVI DANI


Izvor: Slobodna Dalmacija

 

neni delmestre

 

Izbornica programa Nenni Delmestre izabrala je i sljedeće predstave:


- “Fragile” Tene Štivičić u režiji Snježane Banović, u izvedbi osječkoga HNK.

- “Kraljevo” Miroslava Krleže redatelja Ozrena Prohića, u izvedbi zagrebačkoga HNK.

- Autorski projekt redateljsko-dramaturškog tima Anice Tomić i Jelene Kovačić “Menažerija”, u izvedbi HKD-a Rijeka.

- “Prije sna” Lade Kaštelan HNK Split, u režiji Ivice Boban.

- predstavu “Zagrebački pentagram” Filipa Šovagovića, Igora Rajkija, Nine Mitrović, Damira Karakaša i Ivana Vidića koju je režirao Paolo Magelli, u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.

- “Žrtve zemljopisa 2: Povratak žrtve” Mirana Kurspahića i Rone Žulj, redatelja Mirana Kurspahića, u izvedbi Teatra ITD iz Zagreba.


Posljednjeg festivalskog dana, nakon dodjele festivalskih nagrada izvan konkurencije, bit će prikazana komedija "Škrtičina" Marijane Nole (prema Moliereu) koju je u Šibenskom kazalištu postavio redatelj Zoran Mužić.

U popratnom će se programu, u kampusu Sveučilišta Split, održati i studentske radionice, kao i okrugli stol ravnatelja hrvatskih kazališta.

Povezani članci

Who's Online

We have 440 guests and no members online