Dani Kaštelanskog kazališta

U Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću ovog vikenda počinju 8. Dani Kaštelanskog kazališta. Manifestacija je to koja njeguje dramski izričaj, kako profesionalnog tako i amaterskog tipa, a okuplja brojne goste iz svih dijelova Lijepe naše i susjednih zemalja. Uz brojne predstave koje će se održati spomenimo jedan od hitova upravo završenog Omiškog ljeta, kazališnu monodramu "Malena mjesta srca moga - Priča o Tinu Ujeviću“ Gradskog teatra "Mali Princ" Omiš u kojoj igra Marijan Grbavac, a redatelj je Petar Buljević .Poseban naglasak je i na najmlađima. Tako su ove godine Kaštelani priredili radionice za najmlađe i one malo starije.
Dani se otvaraju u subotu, 1. rujna s početkom u 18 sati radionicom "Kamishibai" Rome Tomašević. Riječ je o japanskom teatru i načinu kako nekome ispričati priču kroz slike koje je dijete samo osmislilo. U 20 sati slijedi monodrama mostarskog glumca Ive Krešića "Smeće“, a u režiji Maria Kovača nastala na stvarnim događajima iz glumčeva života. Cijena ulaznice za dramski program je 20,00kn, za igrokaze 10,00kn, dok su radionice besplatne..

Izvor: Dalmacija Danas

Nedjelja, 2. rujna također donosi bogat sadržaj. Tako će se sve odvijati oko premijere nove predstave Kaštelanskog kazališta, „Krijesnica“. U 17 sati Kristina Uvodić nas uvodi s likovnom radionicom za djecu „Pronađi put“ koja je također nastala po motivima „Krijesnice“. U 18 sati se upoznajemo s autoricom slikovnice „Krijesnica koja se zove baš kao i ti“ Nataše Jukić koja će nam predstaviti svoj dosadašnji rad. U 19 sati premijera predstave „Krijesnica“ čiju režiju, dramaturgiju i glazbu potpisuje Siniša Novković, glumac GKM-a koji iza sebe ima već niz glumačkih,ali i režijskih ostvarenja. U predstavi sudjeluju glumci Kaštelanskog kazališta. Igrokaz je namijenjen najmlađima,ali i odraslima koji još čuvaju dijete u sebi. Iza slijedi druženje s organizatorima i glumcima.

Dani Kaštelanskog kazališta

Povezani članci

Who's Online

We have 494 guests and no members online