Kapetan turističkog jedrenjaka pretjerao s alkoholom

{jathumbnailoff}JedrenjakKapetan jeseničkog jedrenjaka "Marija Magdalena" star 47 godina noć je proveo u hvarskoj policijskoj postaji nakon što su ga turisti koje je vozio prijavili da pijan upravlja brodom. Uvjereni da je njihov kapetan pretjerao s alkoholom, gosti su ga pokušavali nagovoriti da zaustavi brod i usidri se, no on ih je uporno ignorirao i odbijao zaustaviti jedrenjak na kojem je bilo 60-ak uspaničenih stranaca, a desetak ih je pokušavalo na razne način nagovoriti kapetana da odustane od noćne plovidbe u pijanom stanju, ali bezuspješno ...

MARIJA MAGDALENA

Pijani kapetan vozio turiste

Pomorski policajci morali su pomoći kapetanu oko sidrenja jer nije bio u stanju sam usidriti jedrenjak

Piše: Marina Rajčić / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List

Jedan od njih, državljanin Švedske, William W. silno iživciran oko dva sata ujutro zatražio je pomoć Centra 112 i rekao da se nalaze u akvatoriju otoka Šćedra i da jedrenjak plovi prema Hvaru s kormilom u rukama pijanog kapetana.

Policija je prema “Mariji Magdaleni” uputila policijski gliser “Sv. Jure” koji je do njih stigao oko 3.15 sati.

Pomorski policajci morali su pomoći kapetanu oko sidrenja, a potom je priveden u postaju, gdje je i alkotestiran. Pronađeno mu je 1,57 promila alkohola u krvi, pa su ga policajci odlučili zadržati u postaji dok se ne otrijezni.

jedrenjak marija magdalena

Vrlo je izvjesno da bi imao i više promila u krvi da je alkotestiran koji sat ranije, dok je još upravljao brodom na opće zgražanje putnika. Prijavljen je zbog narušavanja reda i mira, a slijedi mu i prijava zbog prekršaja Pomorskog zakona.

Povezani članci

Who's Online

We have 433 guests and no members online