Nemira: Vidošević nakon uhićenja suradnice kupio i petu vilu

Nadan Vidošević dva tjedna prije negoli će završiti u Remetincu za 280.000 eura kupio je luksuznu kuću za odmor udaljenu tek pedesetak metara od mora u Nemiri kod Omiša, piše Vinko Vuković na stranicama Slobodne Dalmacije koja je "lipom Nadanu" posvetila čak prvih 4-5 stranica(!) današnjeg broja. "Vijesti" stare deset, dvadeset godina napokon se smiju objavljivati i u dnevnom tisku.. Pored ove vile, saznaje inspektor Vinko, Vidošević i njegova obitelj u Nemiri imaju još četiri kuće, jedne pored drugih. "Sreća da se dogodilo ovo uhićenje. Da se nije dogodilo Nadan Vidošević bi vladao još 50 godina. Bio je najveće zlo HGK, on je kočio sve nove ideje i gušio svaku kritiku", komentirao je Vidoševićevo uhićenje njegov bivši kolega Branimir Lokin ...

Policija nadzire vile u Nemiri


Piše: Vinko Vuković / SD
Izvor: Slobodna Dalmacija


Samo dva tjedna prije negoli će završiti iza rešetaka pod sumnjom da je kao predsjednik Hrvatske gospodarske komore sudjelovao u krađi novca iz te institucije, te nekoliko dana nakon uhićenja Zdenke Peternel, svoje najbliže suradnice, Nadan Vidošević odradio je još jedan veliki posao, kojim je povećao svoje ionako golemo nekretninsko carstvo. Za 280.000 eura u Nemiri kod Omiša kupio je, naime, luksuznu kuću za odmor udaljenu tek pedesetak metara od mora.Nemiru, naravno, nije izabrao slučajno, kao ni ulicu pod rednim brojem III u kojoj već posjeduje četiri objekta. Za dvije kuće javnost je, pri tome, znala, unio ih je Vidošević i u svoju imovinsku karticu - premda ih je objedinio pod zajedničkim nazivom “turistički objekti u Nemiri” ne navodeći im ni vrijednost ni kvadraturu - a s tri dodatna objekta, koja su mu, kažu susjedi, dugo bila trn u oku, zapasao je čitavo područje od ceste do mora između kojih se nalazi 156 strmih i uskih stuba, te postao najpoznatiji “mali” iznajmljivač u omiškom predgrađu.

Najstarija od 170 kvadrata
- Za Nadanove kuće pitate? Kako ne bi zna, svi u Nemiri znaju di su mu kuće - dobili smo jasan odgovor čim smo prvog prolaznika o imovini slavnog uhićenika priupitali.

- Jesu li obe kuće blizu ili?

- Kako mislite obe kuće?! - prekinuo je stariji gospodin sljedeće pitanje.

- E, obe, jesu li jedna kraj druge ili su raštrkane?

- Šta obe kuće?! Ima Nadan ovde i treću i četvrtu i petu kuću! I sve su jedna do druge, ne triba van dalje ić, evo se i odavle vide - ponosan što je novinare uhvatio u neznanju, dao se naš sugovornik u ručno pokazivanje Vidoševićevih krovova.

A kad je uvidio da nam i ne ide baš najbolje, izvadio je papir i olovku i sve nam fino nacrtao. Da se, veli, na Vidoševića imanju ne pogubimo.

A imanje, što reći, impresivno. S balkona prve kuće, kupljene - otkrivaju susjedi - prije dvije godine, u more se može pljunuti. “Villa Maria” se zove, po Vidoševićevoj majci. Prava je ljepotica od 170 kvadrata, iako joj face lifting ne bi škodio.Dijelimo tu impresiju s policajcima, a oni - da in je reć, pa puknit! - profesionalno šute. Poslalo ih da danonoćno čuvaju Vidoševićeve vile, a najradije bi, kao i mi, ćirnuli kroz škure. Istina, nije baš da je Nadan često tu navraćao. Ubrzo smo postali svjesni kako je čitavo imanje pod budnom policijskom paskom. Kud god bismo zakoračili, iskočio bi budni plavac.
Villa Ina’, nazvana po Nadanovoj supruzi, pod budnim je okom policajaca
- Snimaj odatle, vamo nećeš! - zapovjeđeno nam je kad smo se približili drugoj i trećoj kući. “Villa Ina” se jedna zove, po Nadanovoj supruzi, a druga “Villa Zrinka”, po Nadanovoj i Ininoj kćerki. I opet - ljepotice. Skrivene od pogleda. “Ina” s dva apartmana (45 i 28 kvadrata), a “Zrinka” kao obnovljena kamena kuća od 52 kvadrata. S bazenom i izblijedjelom hrvatskom zastavom.

- Đava će ga znat šta mu je zastava tribala, biće da se siti kakav je veliki domoljub bija prije nego se obogatija - govori kivni Nemiranin, koji je i sam, dodaje, sve donedavno u Nadanovo poštenje vjerovao.

- Ajde, jedna kuća, to mu je od familije bilo, ajde i druga, ali kad je krenija kupovat sve redon, onda mi je posta sumnjiv, a opet, laga bi kad bi reka da mi je bija mrzak. Uvik se zna lipo javit i pozdravit.

Četvrta kuća, bijela trokatnica, još nema ime, baš kao ni peta, najnovija Nadanova akvizicija koju je požurio kupiti čim je doznao za nesretnu sudbinu prijateljice Zdenke. Olakšao je račun za 2,1 milijuna kuna i odahnuo.

Uspješno je, mislio je u tom trenutku, odradio još jedan posao, koji će se isplatiti baš kao što su mu se isplatile i svi ostali. Uostalom, prema grubim procjenama upućenijih, Vidoševići su samo na apartmanima i kućama za odmor na omiškom području po sezoni zarađivali najmanje 50.000 eura. A ako je tu štogod i bilo mimo zakona i pravila, oni nisu znali. Obitelj, naime, uvijek posljednja sazna.

Povezani članci

Who's Online

We have 271 guests and no members online