Nisam ni lopov ni švercer oružja

brzinomjer- Nisam ja nikakav krijumčar oružja niti sam bilo kome što ukrao, a kamoli auta ili željezo koje se spominjalo u novinama. A tim nadimcima, Đuro i Ararina, nikad me nitko nije zvao - kazao nam je Mario Šaškor iz Čišala kojega je zagrebačka policija prije nekoliko dana, prilikom kontrole prometa, zatekla s pet automatskih pušaka (kalašnjikova). - To je oružje bilo moj ratni plijen. Puške su bile ispravne, ali mi nisu trebale. Pa što ću ja s njima, neću u ‘ajduke! Prije godinu dana zvao sam policiju u Omišu da ih dođe preuzeti, a oni su mu rekli: “Ti nas zaje...!” Onda san zvao i ove u Splitu, ali ni oni nisu reagirali. E sad, kako sam išao u Varaždin na licitaciju kupiti jedan auto, ponio sam oružje jer mi je bilo usput da ga, kad ga ovi ovdje neće, predan zagrebačkoj policiji, kaže Šaškor ...

 

ČIŠLANINU PRONAŠLI PET AUTOMATSKIH PUŠAKA U MERCEDESU  (2)

Nisam ni lopov ni švercer oružja

Izvor: Slobodna Dalmacija

- E sad, kako sam išao u Varaždin na licitaciju kupiti jedan auto, ponio sam oružje jer mi je bilo usput da ga, kad ga ovi ovdje neće, predan zagrebačkoj policiji u Heinzelovoj. Nisam ja vozio u suprotnom smjeru, nego su me policajci zaustavili u redovnoj kontroli. I odmah sam im rekao da sam baš krenuo kod njih i pokazao sam im oružje. Oni su me prijavili samo zato što mi u dosjeu stoje te stare prijave, pa me uvijek zbog toga pretresaju.

Mario Šašakor- Pa mene svaki put kad dođem na neku granicu, zbog tih starih prijava, po uru i po pretražuju i sve mi izvrnu. Cijeli je problem jedna moja susjeda, zbog nje mi je zadnju godinu dana policija tri puta pretraživala kuću. Ona mene optužuje da sam joj ukrao tonu i po željeza - govori Šaškor i dodaje kako on ima vučnu službu i autolimarski obrt te da on nikome ništa nije ukrao.

- To željezo je uzeo Stipe Stevo Radelja na nagovor unuka od te susjede jer je bio dužan novac. Moj je radnik samo kamionom odveo to željezo u željezaru. Je, kamion je bio moj, ali nisam ukrao to željezo. Što se tiče te navodne krađe auta iz 2008. godine, to također nema veze sa mnom. Taj mercedes su ti koji su ga ukrali pokušali sakriti kod mene, da ga ja u radionici prelakiram. Ja nisam ni znao da je ukraden, a onda je upala policija.

- Sve te prijave i optužbe protiv mene odbačene su i ja za ništa nisam osuđen. Ne znam zašto policija ne izbriše te prijave iz evidencije kad za ništa nisam osuđen - zaključio je Mario Šaškor.

Povezani članci

Who's Online

We have 608 guests and no members online