MUP javlja o pojačanom nadzoru brzine kretanja vozila

U četvrtak, 16.04.2015 će se na području cijele Hrvatske provoditi cjelodnevni kontinuirani nadzor brzine kretanja vozila. Ova akcija provodi se temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL - mreže prometnih policija država Europske unije. Cilj akcije je, osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače, zbog čega ovu akciju i unaprijed najavljujemo, javljaju iz MUP-a. Akcija će se provesti na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima, izvan naselja i na autocestama. Pri tom će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja vozila, a u provedbu će biti uključen maksimalni mogući broj policijskih službenika. Kako bi se pokrio što veći teritorij, lokacije nadzora mijenjat će se svaka dva do tri sata...

Izvor: MUP.hr
 
Brzina je najčešći uzročnik prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama. Tako je u 2014. godini, od ukupno 308 poginulih osoba u prometnim nesrećama, čak njih 141, odnosno 45,8% poginulo zbog nepropisne i neprilagođene brzine.

Brzina, kao glavni uzročnik najtežih prometnih nesreća, problem je i u većini država Europske unije, zbog čega je TISPOL i organizirao ovu posebnu akciju. Rezultati akcije, kako za Republiku Hrvatsku, tako i za sve ostale države EU, objavit će se 17. travnja, nekoliko sati nakon završetka akcije.

Povezani članci

Who's Online

We have 631 guests and no members online