Mali Rat: Specijalci ga ozljedili ispred kuće

Mario Čopac GofKada je u subotu ujutro 19. veljače oko 2.30 policija intervenirala u ugostiteljskom objektu "Mini" na Malom Ratu zbog remećenja javnog reda i mira, u omišku je policijsku postaju priveden 45-godišnji Mario Čopac Gof iz Malog Rata. No, priča ozlijeđenog ribara posve je drukčija. On tvrdi kako je, nakon proslave prijateljeva rođendana, svratio s ekipom do bratova mu kafića, te sjedio na terasi kada su mu prišli interventni policajci. - Izronili su iz mraka i pitali me osobnu iskaznicu. Rekao sam da je nemam kod sebe, jer živim u kući poviše objekta. Tada me jedan od njih uhvatio za ruku i oborio na pod, stao mi je koljenom na leđa - kazuje Gof za Slobodnu Dalmaciju ...


MARIO ČOPAC GOF (45) TEŠKO OZLJEĐEN U SUSRETU S POLICIJOM

Maloraćanin: Specijalci su mi "poklonili" iščašeno rame i puknuti bubnjić

Piše: Milena Budimir / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Mali Rat

Kada je u subotu ujutro 19. veljače oko 2.30 policija intervenirala u ugostiteljskom objektu “Mini” na Malom Ratu zbog remećenja javnog reda i mira, u omišku je policijsku postaju priveden 45-godišnji Mario Čopac Gof iz Malog Rata.

On je, izvijestila je policija, vrijeđao policajce, a kada su mu kazali da se primiri, on to nije učinio. Bio je vidljivo alkoholiziran, a odbio je alkotest, stoji u izvješću. Uz sredstva prisile priveden je u postaju gdje je zadržan do otrežnjenja.

Pušten je drugoga dana oko 15 sati, a dva sata nakon toga potražio je liječničku pomoć. Utvrđeno je da ima tešku tjelesnu ozljedu, točnije - puknuće bubnjića. Policija je tada najavila da će istražiti kako je do ozljeđivanja došlo.

- Inspektori zakonitosti postupanja razgovarat će s policijskim službenicima koji su bili na intervenciji i utvrditi je li bilo prekoračenja ovlasti. Ako se to utvrdi, ti će policajci biti sankcionirani - kazala nam je Marina Kraljević-Gudelj, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Mario Čopac Gof

No, priča ozlijeđenog ribara posve je drukčija. On tvrdi kako je, nakon proslave prijateljeva rođendana, svratio s ekipom do bratova mu kafića, te sjedio na terasi kada su mu prišli interventni policajci.

- Izronili su iz mraka i pitali me osobnu iskaznicu. Rekao sam da je nemam kod sebe, jer živim u kući poviše objekta. Tada me jedan od njih uhvatio za ruku i oborio na pod, stao mi je koljenom na leđa - kazuje nam Mario Čopac.

- Udario me štitnikom koji je imao na laktu u desnu stranu glave, nakon toga mi je sve u magli, jedino se sjećam da su me ubacili u “maricu” - veli nam Gof.

Njegovu priču podupiru i prijatelj mu B.B., koji je s njim sjedio na terasi, i susjeda A.M.Ž., koja je vidjela kako ga dvojica tuku i prekinula ih viknuvši: - Sram vas bilo, što radite čovjeku?!

- Dobio je najmanje dvi triske, dva puta je pa’ na pod - veli nam B. B., dodajući kako nije bilo potrebe za bilo kakvom policijskom intervencijom.

- Kuća mi je iza kafića, zaletila san se po osobnu i nabasala u mraku na njih dvojicu koji su Gofa držali na podu - veli pak A.M.Ž.

Čopac veli da je prenoćio u Policijskoj postaji, a da mu nitko nije uputio niti jedno pitanje. Kada su ga sutradan pustili, otišao je na Hitni kirurški prijam gdje mu je utvrđeno prsnuće bubnjića i ozljeda glave i ramena.

U ušima zvoni i odzvanja, a pred očima svjetluca, jer mu je i vid oštećen. Osjeća se jadno i nikako, jer mu nije jasno da je dobio batine zbog – osobne iskaznice.

Mali Rat

Povezani članci

Who's Online

We have 271 guests and no members online