CRO Turizam: Spotovi o Hrvatskoj na CNN-u, Eurosportu i BBC-ju

Budući da će kvalitetna promidžba, uza sve ostalo, odigrati važnu ulogu u motiviranju stranih gostiju pri odabiru bilo kojeg odredišta na Sredozemlju, pa tako i Hrvatske, Glavni ured Hrvatske turističke zajednice (HTZ) pripremio je niz promocijskih aktivnosti koje bi trebale pripomoći da se turisti požele odmarati baš na ovom dijelu Jadrana. Tijekom travnja održavaju se »Hrvatski turistički dani« u Ljubljani, Budimpešti, Münchenu i Kijevu. U okviru "Hrvatskih večeri", HTZ organizira nastup ansambla Lado u Češkoj i Poljskoj. Od početka ožujka do kraja svibnja Hrvatsku će posjetiti 216 inozemnih novinara ...

TURISTIČKA MEDIJSKA KAMPANJA
 
Spotovi o Hrvatskoj na CNN-u, Eurosportu i BBC-ju
 
Žestoka medijska kampanja Hrvatske turističke zajednice. Do kraja svibnja Hrvatsku će posjetiti 216 inozemnih novinara, a oglasi koji promoviraju hrvatski turizam plaćat će se i za osamdesetak europskih internetskih portala
 
Piše: Davor Verković / Vjesnik
Izvor: Vjesnik
 

Četrdesetak posto svih studijskih putovanja u godini realizira se u tom, u promocijskom smislu najvažnijem, razdoblju od ožujka do svibnja. Istodobno će veći dio države upoznavati i 793 agencijska i turoperatorska predstavnika, također iz svih krajeva svijeta gdje, naravno, postoji turistički interes za Hrvatsku.
 
Globalno televizijsko oglašavanje uključuje, uz ostalo, 1480 emitiranja spota "A Journey in the Hearth of Croatia" na CNN-u, 225 objava na Eurosportu Internationalu te 550 objava na Eurosportu 2.
 
Euronews će do 31. svibnja objaviti 348 spotova HTZ-a od 20 i 30 sekundi, dok se prvi put ove godine ugovorilo oglašavanje na televizijskoj postaji BBC World (ukupno 1159 spotova).
 
Osim toga, standardno televizijsko i radijsko oglašavanje te oglašavanje u tiskovinama provodit će se u svim važnijim emitivnim državama.

Oglasi koji promoviraju hrvatski turizam plaćat će se i za osamdesetak europskih internetskih portala.
 
U BiH, Srbiji, Makedoniji, Rumunjskoj i Ukrajini Hrvatska se uglavnom reklamira putem svjetlećih panoa.
 
Riječ je samo o dijelu planirane promocije. Uz sajmove, koji su najvećim dijelom već održani, tu su i poslovne radionice u organizaciji predstavništava HTZ-a u inozemstvu, samostalne prezentacije županijskih turističkih zajednica te samostalna predstavljanja gradova.
 

Poseban program za inozemne novinare
 
Split će u svibnju posjetiti osam finskih novinara, sedam čeških odabralo je Kvarner, Francuzi će krstariti cijelom obalom, 15 srpskih predstavnika medija najradije će u Istru, Britanci preferiraju otoke, dok će se 11 japanskih novinara upoznati s ljepotama Dubrovnika, Splita, Plitvica i Zagreba.

 
Ljepotu hrvatske unutrašnjosti vidjet će samo Česi, Slovaci, Poljaci i Nijemci. Stotinjak novinara i agenata iz cijelog svijeta dolazi i na skupne ture "Dvorci Hrvatske", "Ronjenje", "Moto-tura" te "Zlatna penkala".

Povezani članci

Who's Online

We have 198 guests and no members online