Skupština matice umirovljenika Omiš

Umirolvjenici OmišU ponedjeljak, 28. ožujka održana je redovna godišnja skupština Matice umirovljenika Omiš. Izvještaj o prošlogodišnjem radu podnio je Žarko Belošević, predsjednik udruge, a nakon toga usvojen je u završni račun Udruge za proteklu godinu, a jednoglasno je prihvaćena Odluka o promjeni naziva udruge, iz dosad Udruge umirovljenika u Maticu umirovljenika Omiš. Na skupštini je više diskutanata istaklo problem druženja umirovljenika te njihovog okupljanja, odnosno o dnevnom boravku umirovljenika, kako u Omišu tako i u Dugom Ratu ...

TREĆA DOB

Skupština matice umirovljenika

Tekst i slike: Davor Grgat

U nazočnosti članova Skupštine, te gostiju: prof. Ivana Škaričića, gradonačelnika Grada Omiša, dipl. ing. Jerka Roglića, načelnika općine Dugi Rat, Miljenka Bobana, predsjednika Matice umirovljenika Splitsko-dalmatinske Županije kao i Vatroslava Japirka, predsjednika MU Solin, u ponediljak, 28. ožujka održana je redovna godišnja skupština Matice umirovljenika Omiš.

Umirolvjenici Omiš

Izvještaj o prošlogodišnjem radu podnio je Žarko Belošević, predsjednik udruge, a nakon toga usvojen je u završni račun Udruge za proteklu godinu, a jednoglasno je prihvaćena Odluka o promjeni naziva udruge, iz dosad Udruge umirovljenika u Maticu umirovljenika Omiš.

Na skupštini je više diskutanata istaklo problem druženja umirovljenika te njihovog okupljanja, odnosno o dnevnom boravku umirovljenika, kako u Omišu tako i u Dugom Ratu.

Nakon interesantne i žive diskusije, a i samog saznanja omiški gradonačelnik i dugoratski načelnik obećali su kako će sve učiniti da se to stanje popravi, i nadaju se da iduću skupštinu nećemo čekati bez adekvatnog prostora za okupljanje osoba treće životne dobi.

Umirolvjenici Omiš

Ante Crnković i Miljenko Boban upoznali su nazoćne o novom ustrojstvu članskih iskaznica, koja ova naša središnja udruga, sa 324 udruge broji 266.000 članova, kao i o nedavno formiranom Nacionalnom vijeću.

Ovo vijeće u kojem su šest predstavnika Vlade i šest predstavnika umirovljenika, po riječima predsjednice Vlade Jadranke Kosor, u buduće svi dokumenti Vlade i Hrvatskog Sabora, koji se tiću položaja umirovljenika i visine mirovina moraju proći očitovanje Vijeća, a Vlada će njihovo mišljenje morati uvažiti.

Povezani članci

Who's Online

We have 231 guests and one member online

  • admin