Na Jesenice trekingu 2015. sudjelovalo preko 400 natjecatelja

Više od 400 sportaša, rekreativaca i običnih “civila” željnih lijepog dana u prirodi sudjelovalo je ove subote na Jesenice trekingu, planinskoj utrci koja se u organizaciji udruge “Jesenice” već petu godinu održava na obroncima Poljičke planine. Izvrsno vrijeme i pitoreskni krajolik starih sela Jesenice, Duće, Krug, Zeljovići i Podstrana privukli su i ove godine brojne natjecatelje koji su se, prema uhodanom receptu, okušali na dvjema dionicama. Oni spremniji kondiciju su okušali na dionici dugoj oko 30 kilometara koja se proteže duž Donjih Poljica, i to na uglavnom neoznačenim planinskim stazama...

JESENICE TREKING 2015.

Piše: Marin Katušić / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

jesenice treking 2015

– Ove godine odlučili smo napraviti pravu treking utrku, u kojoj je od kondicije puno važnija orijentacija u prostoru, a kako je teren vrlo zahtjevan, do izražaja dolazi i tehnika. Ruta nije bila unaprijed zadana i natjecatelji su sami morali razmišljati kako na najbrži način proći sve kontrolne točke – izjavio je Danijel Krstulović Opara, “autor” staze, koji je prije starta jedva odvojio minutu za razgovor s novinarom od silnih upita natjecatelja kojom im je rutom najisplativije krenuti.

A da je Danijel dobro odradio svoj posao, svjedoči i podatak kako smo pobjednika duže dionice dobili u fotofinišu u kojem su na cilj u vrlo malom vremenskom razmaku stigle dvije skupine natjecatelja – iz dva potpuno različita smjera.

jesenice treking 2015

Zajedničkim ulaskom u cilj prvo mjesto osvojili su Ivan Želalić i Ivan Tafra, koji su stazu prevalili za nešto manje od četiri i pol sata, drugo mjesto osvojio je Stipe Jerončić, dok je treći bio Nenad Kec.

A koliko je 30-kilometarska staza bila zahtjevna, najbolje svjedoči podatak da do zaključenja ovog teksta, više od sedam sati nakon starta, utrku još uvijek nije završila prva žena.

Rekreativnu dionicu na kojoj je mogao sudjelovati svatko od 5 do 97 godina najbrže je istrčao Marko Herman, koji je za dlaku slavio ispred drugoplasiranog Ante Stipanovića i trećeplasiranog Ilije Jukića. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Suzana Marović, koja je slavila ispred Marine Bašić i Karle Ivanišević.

jesenice treking 2015

Trkači umornih nogu u popodnevnim su se satima okrijepili bogatim ručkom u staroj jeseničkoj konobi iz koje puca pogled na, hvale se organizatori, “pola Dalmacije”, a kako to obično s uvijek dobro raspoloženim trekerima biva, zabava se uz dobru kapljicu nastavila još dugo nakon završetka utrke.

jesenice treking 2015 - udruga jesenice

Uz nikad veći broj natjecatelja i idealne vremenske uvjete, organizatori iz udruge “Jesenice” nedvojbeno će biti zadovoljni sada već tradicionalnim natjecanjem koje, uz ostale utrke Proljetnog treking kupa (Imbertrek, Mosor grebening), polagano izrasta u prvoklasnu predsezonsku atrakciju u inače sadržajima vrlo siromašnom području između Splita i Omiša.

jesenice treking 2015

Povezani članci

Who's Online

We have 70 guests and no members online