Jesenice treking 2012.

Jesenice trekking 2012Nakon prvog više nego uspješnog Jesenice trekinga 2011. marljiva ekipa Jeseničana okupljena u Udruzi "Jesenice" odlučili su ovog proljeća, točnije u subotu 14. travnja, u starom selu Jesenice podno Primorske kose ilitiga Poljičke planine organizirati još bolji i ljepši 2. Jesenice treking 2012. Prisjećajući se prošlogodišnjeg okupljanja sa skoro 200 prijavljenih natjecatelja, lijepih staza i prirodnog okoliša, prelijepog sunčanog dana i kasnije cjelodnevne zabave ponovna organizacija ovogodišnjeg trekinga u Jesenicama predstavlja nam užitak...
NAPOMENA: Utrka se primiče. Do Uskrsa se još primaju prijave u agenciji "Cyntus" u Dugom Ratu, stoga požurite! Na dan utrke natjecatelji trebaju biti u starom selu Jesenice u 8:00 sati ...

Jesenice treking 2012.

Izvori: Udruga Jesenice, adventure-sport.net

Jesenice trekking 2012Mjesto starta i cilja: staro selo Jesenice (okolica Splita)

Datum održavanja: subota, 14.4.2012.

Područje: Poljička planina, stara sela Jesenice i Podstrana

Kategorije natjecanja: Natjecateljska i Rekreativna

Cijena kotizacije: 70 kuna po osobi za obje kategorije

Kotizacija uključuje: pripremu i organizaciju utrke, majcu utrke, kartu utrke, natjecateljski karton i instrukcije za utrku, (obilni) ručak, zabavu uz DJa i osiguranje HGSSa.

Prijave: Prijave se otvaraju 12. ožujka, a zatvaraju 6. travnja.

Prijave se primaju preko turističke agencije CYNTUS, Dugi rat, tel. 021/757-802, e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Agencija omogućava i organizaciju smještaja po povoljnim cijenama.

Organizator: Udruga Jesenice

Jesenice trekking 2012

 

O prirodi i stazama

Poljička planina se smjestila južno od Mosora i proteže se od Žrnovnice do Omiša, omeđena rijekama Žrnovnicom i Cetinom. Sa razvijenom mrežom staza, 6 povjesnih crkvica, prirodnim ljepotama idealno je izletište za sve zaljubljenike u šetnju.
Otvoreni pogledi pucaju na obalni pojas od Makarske do Trogira, otoke Brač, Hvar, Vis, Drvenik, a po lijepom vremenu se mogu prepoznati otočić Svetac i hrid Jabuka. S druge planinske strane vidimo Biokovo, Omišku Dinaru, Mosor i Kozjak.

Impresivno, zar ne?

Rekreacijska staza je namjenjena šetačima, obiteljima i rekreativcima. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i označena planinarskim markacijama. Laganom šetnjom se prođe za 2-3 sata.

Natjecateljska staza je duga oko 20 km i pretežno prolazi planinskim grebenom. Namjenjena je trekerima, planinarima i ostalim rekreativnim ili profesionalnim sportašima.

Ručak će biti organiziran u ambijentalnoj konobi na samom cilju utrke, gdje je predviđena cjelodnevna zabava i večernji party uz popularnog DJ-a. Za desert u popodnevnim satima tradicionalno poslužujemo pečene odojke.

Nadamo se da je cijeli koncept prirode, rekreacije i zabave dovoljan da nam se pridružite na drugom JESENICE TREKINGU 2012..

Dobro nam došli!

Povezani članci

Who's Online

We have 111 guests and no members online