Zanimljivosti..

I umirovljenici štuju Valentinovo

izlet umirovljenikaNa Valentinovo poći na izlet, a k tome proći i dosta jeftino, te usput razgledati brojne kulturno-povijesne znamenitosti i turističke sadržaje grada Zadra i okolice, te ručati u Etno-selu, a potom i ugodno zaplesati,. . sve to čovjeka čini sretnim i zadovoljnim, uz konstataciju da je i vodstvo putovanja  bilo kakvo se samo poželjeti može. I ovaj dan će se mnogim našim umirovljenicima duboko urezati u  nezaboravno sjećanje. No najbolje da krenemo nekim redom – recimo iz početka ...

 
IZLET NA VALENTINOVO

Piše: Davor Grgat

U povodu  Dana zaljubljenih – Valentinovo "Črnja tours" iz Rovinja je za svoje vjerne kupce ili putnike iz Splita organizirala jednodnevni izlet u Zadar, koji je okupio izletnike iz Omiša, Dugog Rata, Splita, Solina, Brača i Kaštela. 

Iz Splita se krenulo u jutarnjim satima da bi se uz ljubaznu voditeljicu Idu i mladog vozača  Mira, na odredište u Zadar stiglo iza 9 sati.

Još u samom autobusu, bili smo upoznati o detaljima izleta. Nakon kraćeg odmora pješice smo se uputili u razgledavanje grada, i najprije prošli Kalelargom do Rimskog foruma,  te ušli u crkvu Sv. Donata, (koja datira iz IX.soljeća), te  Katedralu Sv. Stošije, (i ostatke tijela sv. Stošije,  i upoznati o legendi sv. Stošije, sa križarima, koji su u to vrijeme vladali Zadrom), te samostan Benediktinki Sv. Marije.

kalelargaUnatoč činjenici da je i kiša rominjala, sipila, bilo je interesantno posjetiti i morske orgulje i poslati "Pozdrav suncu". U slobodnom vremenu prošetali smo se još jedanput Kalelargom i susjednim ulicama, odnosno gradskoj luci, gdje se osjetilo opuštanje  i uživanje mora i  valova.

Oko podne i 40 minuta uputili smo se u Obrovac, odnosno zaseok Kruševo, u Etno-selo "Mičanovi dvori", gdje smo uz degustaciju, održavanje promocije turističkih aranžmana spomenute firme, ručali uz živu glazbu i zabavu, a potom je slijedila lutrija, u kojoj je glavni zgoditak dobio naš sugrađanin iz Dugog Rata. 
 
Uz ugodnog pjevača te  pismu i ples, društvo se opustilo i zaboravilo sve brige i probleme. U tom opuštanju, i veselom duhu, kako uostalom mi i jesmo, nastavljamo prema Splitu, gdje smo stigli oko 21 sat.

Povezani članci

Who's Online

We have 99 guests and no members online