Biciklijada 'Do izvora Cetine'

Biciklistička udruga "Vlaji" Sinj  i ove godine organizira cjelodnevnu biciklijadu "Do izvora Cetine“. Biciklijada će se održati u nedjelju, 22 lipnja 2014. godine. Start je predviđen u 10:00 sati ispred caffe bara Saloon (u Sinju kraj hotela Alkar). Dolazak na izvor Cetine očekuje se između 12:30 i 13:30 sati. Dužina rute je cca 85 km u oba pravca. Iako nema ekstremnih uspona, staza zbog svoje dužine zahtijeva solidnu tjelesnu kondiciju. Svaki napor je itekako nagrađen prekrasnim vidicima: biciklijada prolazi preko Balečkog mosta i uz Peručko jezero u kojem se, kraj Dabra, čak moguće i okupati. Svim sudionicima osigurana je okrepa na Vučipolju te po dolasku na cilj, izvor Cetine, i ručak (grah s kobasicama). Na izvoru je u planu odmor i druženje (15:30 – 16:00) te obilazak starohrvatske crkve Sv. Spasa, nakon čega slijedi povratak u Sinj koji se očekuje oko 19:30.

BICIKLIJADA!

Do izvora Cetine i natrag

Izvor: Dalmatia.hr

Biciklijada nije natjecateljskog karaktera, sudjelovati mogu svi punoljetni biciklisti, a sudionicima se preporuča korištenje biciklističke kacige. Ove godine se, osim biciklista iz Sinja i okolice, očekuju i brojni gosti iz Splita, Livna, Bihaća, Omiša i drugih gradova, što zajedno s ljepotom staze i prirode jamči nezaboravnu avanturu.  

Za vrijeme vožnje po državnoj cesti osigurana je policijska pratnja, kao i prateće sigurnosno vozilo ukoliko netko bude onemogućen nastaviti vožnju zbog kvara i slično.

Povezani članci

Who's Online

We have 514 guests and no members online