Luka Modrić je najbolji nogometaš svijeta

Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača svijeta u protekloj sezoni u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA). Osvojio je "The Best FIFA Football Awards", i tako prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Portugalac je bio u užem izboru i ove godine, uz Egipćanina Mohameda Salaha. Luka Modrić tako je postao je prvi igrač u povijesti koji je osvojio Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva, UEFA-inu nagradu za najboljeg igrača godine i postao najbolji igrač svijeta u izboru FIFA-e u istoj godini.
– Velika je čast i predivan trenutak stajati ovdje s ovim trofejom. Ovo nije samo moj trofej, već i mojih suigrača iz Reala i hrvatske reprezentacije. Ovo je i trofej moje obitelji jer bez njih nikada ne bi postao ovo što jesam – poručio je kapetan "vatrenih" koji se zahvalio i kapetanu generacije ’98 Zvonimiru Bobanu.
– On je bio moj uzor i inspiracija. Oni su nam pokazali da i mi možemo sanjati veliki rezultat. Volio bih pohvaliti i moju Hrvatsku. Imali smo predivno ljeto, hvala vam na podršci i predivnim emocijama – poručio je Luka Modrić.

Izvor: DalmacijaDanas

– Bila je to godina za pamćenje. Da sam sam mogao birati godinu ne bi ovako izabrao. Ovo je zasigurno najbolja godina u mojoj karijeri. Kako kolektivno tako i s ovim individualnim nagradama. Stvarno sam ponosan što sam uspio doći do ovoga. Zahvalan sam svima koji su glasali za mene da dobijem ovu prestižnu nagradu. Drago mi je da je Hrvatska prepoznata u svijetu, bila je i prije, a sada još i više zahvaljujući našem uspjehu. Drago mi je i da je izbornik bio među kandidatima. Definitivno je to zaslužio nakon godine koje je imao s nama. To čini ne samo mene, nego i igrače i izbornika izuzetno ponosnim – rekao je Modrić u izjavi za HRT.