Slobodna Dalmacija proslavila 77. rođendan

Slobodna Dalmacija proslavila je 77. rođendan. 17. lipnja 1943. usred svjetskog rata u u mosorskoj pojati izašao je otisnut prvi broj Slobodne Dalmacije. Iako su zlatne godine Slobodne možda i prošle (era urednika Joška Kulušića) dnevnik Dalmacije, danas u vlasništvu zagrebačke Hanza medije, i dalje je omiljeno dnevno štivo mnogih Dalmatinaca na svim merdijanima i paralelama, koji baš s prvom kavom i Slobodnom, u tiskanom ili elektronskom izdanje počinju svoj svaki novi dan. Mala rođendanska proslava dame u najboljim godinama i ove je godine održana u okruženju splitske Galerije umjetnina uz nastup Ane Opačak i grupe Lite Motive.
Ovogodišnji laureati tradicionalne nagrade Slobodne Dalmacije su Branko Efendić Efi koji je dobio nagradu "Emanuel Vidović" za životno djelo na području umjetnosti, zatim Anđelka Galić koja je dobila godišnju nagradu "Jure Kaštelan" za umjetnost, Mateo Milković - nagradu "Frane Bulić" za životno djelo u području znanosti, Dragan Ljutić - godišnju nagradu "Kruno Prijatelj" za znanost, Abdulah Seferović Sefi - nagradu "Joško Kulušić" za životno djelo u području novinarstva te Damir Šarac koji je ponio godišnju nagradu  "Miljenko Smoje" za novinarstvo. Čestitamo laureatima, a posebno svim prošlim i današnjim djelatnicama i suradnicima Slobodne Dalmacije.

SVJEDOK PROŠLOSTI, GLASNIK BUDUĆNOSTI

Slobodna Dalmacija proslavila je 77. rođendan

- Novine su to koje su živjele s Dalmacijom postavši njezin sinonim. Rasle s generacijama čitatelja kroz sva povijesna razdoblja bile su i ostale medij kojem se vjeruje. Slobodna Dalmacija je i danas društveni faktor koji se mora uzeti u obzir, generator ne samo najvećih novinara i društvenih kroničara, nego i pokretač pozitivnih društvenih promjena, na što je ova kuća iznimno ponosna. Osim toga, naša i vaša Slobodna iznjedrila je generacije najvećih majstora pera, prepoznala je i poticala razvoj i uspjeh stotine najvećih sportaša, umjetnika i svih drugih velikih ljudi koje je Dalmacija ponudila svijetu. Kroz svih tih 77 godina Slobodna je bilježila i čuvala uspomenu na sve one koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti i Dalmacije i Hrvatske, rekla je na otvaranju 77. rođendanske fešte radijska voditeljica Edita Lučić Jelić.

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 843 guests and no members online