Proslava blagdana svetog Nikole na Krilu

Svim brodarima i pomorcima čestitamo njihov dan! Svoj djeci također čestitamo blagdan svetog Nikole. Kriljani su u četvrtak navečer, uoči blagdana sv. Nikole, tradicionalno organizirali veliku feštu koja se održala u luci Krilo. Mnogobrojnu publiku je nakon velikog vatrometa i predstavljanja novog vatrogasnog vozila DVD Dalmacija (nabavljenog donacijama Jeseničkih brodara) zabavljao Taxi band kojem se kasnije priključio i friški tata, popularni Jole. Na fešti ni ove godine nije nedostajalo raznovrsnih domaćih specijaliteta, okrepljujućeg pića, dobre zabave uz čašicu razgovora i glazbe uživo. Antun Rakuljić, jedan od brodara i organizatora, komentirao je feštu za portal DalmacijaDanas:
– Ovo je uobičajena fešta uoči blagdana sv. Nikole u Krilu. Organiziramo je za naše prijatelje, uzvanike i sponzore. Fešta traje dugo u noć, a večeras nam pjeva Jole. Sezona je bila borbena. Nije bilo havarije, nije bilo nevremena, sve u svemu, zadovoljavajuće. Booking ćemo vidjeti u siječnju – kazao je Rakuljić.
Danas će se proslava blagdana svetog Nikole na Krilu nastaviti tradicionalnom procesijom i svetim misama.

Izvor: DalamcijaDanas

Frane Marčić, predsjednik DVD-a Dalmacija Dugi Rat zahvalio se brodarima što su novčano pomogli prikupljanju sredstava za vatrogasno vozilo. – Kamion nam služi, sada smo puno bolje opremljeni nego prije – rekao je Marčić.

Povezani članci

Who's Online

We have 227 guests and no members online