Božićni turnir u Blagajni došao je do polufinala

Božićni turnir u Blagajni došao je do polufinala. Neki su polufinalisti oćekivani, neki možda i ne, no krenimo redom. U prvom četvrtfinalnom dvoboju sastale se su ekipe "Ubojitog Cufa" i "Caffe bar Biser". Na prvi pogled činilo se da su biseri hendikepirani neigranjem svog kapetana Muta, koji je u trljišu vodio ekipu s tribine iza branke. No, braća Vuković s tri brzopotezna gola odvukli su utakmicu u jednom smjeru. Tek pred kraj prvog poluvremena, sudac Marin Kalebic Kala, svira (po nekima čistu, po nekima diskutabilnu) najstrožu kaznu nakon Puljićevog igranja rukom na branci. Biseri i Muto preteško to prihvaćaju, no Kala ostaje dosljedan svojoj odluci. Pipa je siguran izvođač i smanjuje prednost na podnošljivih 1:3 s kojom se odlazi na odmor. No to nije kraj uzbuđenjima na igralištu iza Blagajne ...

MALI BALUN

Božićni turnir u Blagajni

Piše: Mijo "mali Mourinho" Kalebić

Božićni turnir u Blagajni došao je do polufinalaPočetkom nastavka "Cuf" opravdava svoj nadimak i smjanjuje na 2:3. Muto vidi da je vrag odnio šalu, pa u igru uvodi Antu Rakuljića. Potez se uskoro pokazuje kao pun pogodak, jer Ante svoje dvije situacije jedan-na jedan sa Đerekom lakoćom pretvara u pogotke. Time je Ante riješio utakmicu svih dvojbi, a publiku podsjetio na svoje bravure s prvog turnira davne 1994. kad neki iz protivničke ekipe nisu bili ni rođeni.

Druga utakmica trebala je donijeti neizvjesnost u dvoboju "Jeronima" i još jednog Caffe bara, ovog puta "Libertyja" s Dugog Rata. No, Neva, Antonio, Frane Milkin i Zule s klupe, od početka kreću napadački i punu mrežu Bože Marčića Bafa. Mozda je Bože još osjećao posljedice udarca u glavu, kojeg je dan prije primio u teškoj, ali vrijednoj pobjedi sv.Roka protiv vodeće splitske malonogometne ekipe "Hercegovca".

Svejedno, prednost od 4:1, s kojom je "Jeronimo" otišao na odmor pokazala se nedostižnom za nervozne Dugoračane, kojima nije pomogla ni glasna podrška Bajamića iza branke. S konačnih 7:4, Suvopotočko-kriljanska ekipa ulazi u polufinale.

A treća utakmica je donijela spektakl i najneizvjesniju utakmicu četvrtfinala. "Suvi Potok Original" (nažalost bez Branimira) protiv "Štrumpfova", ovaj put bez Slave u ekipi, ali u stručnom rukovodstvu i stajanjem u svečanoj loži ispod masline. Prije utakmice, Slavo, koji je za ovu prigodu angažirao dugratska pojačanja Zelu, Mačku i Stipu Miljka, najavljivao je potop Suvog Potoka. No već u startu razuvjerio ga je Mirko Kalebić, koji u prvoj ozbiljnoj šansi rutinski poentira i dovodi Suvopotočane u vodstvo.

Božićni turnir u Blagajni došao je do polufinalaNakon toga, Štrumpfovi opsjedaju gol Žile, ka i Nijemci Staljingrad, ali Žila se ne da. Tek sredinom poluvrimena, Bože Predojević izjednačava rezultat preciznim prizemnim udarcem, a uskoro na slicčn način dovodi "Štrumpfove" u vodstvo.

I kad se ćinilo, da će s tim rezultatom završiti poluvrijeme, Josip Vuković, doslovce u zadnjoj sekondi, buši Zelu i vraća sve na početak - 2:2.

Drugo poluvrijeme, slično prvom započinje još jednim brzim golom Josipa koji Suvopotočane vraća u vodstvo 3:2. Minjali su se Mirko, Čedo, Mario Kalebić, ali tek ulaskom direktora Duška igra dobiva na živosti na koju "Štrumpfovi" nisu imali odgovora.

Dule je najprije izvrtio Miljka, koji kao zadnji igrač, nije imao drugog rješenja nego ga oboriti. Kala, bez razmišljanja, svira penal, kojeg su vidili svi na terenu i okolo njega osim, pogađate - Slave Klarića!

Suđenje najstrože kazne protiv njegove ekipe nikako se nije dopalo Slavi, koji je uzroke, tad već izvjesnog poraza, već počeo tražiti u organizaciji turnira i pristranom suđenju. Najstrožu kaznu Josip lagano pretvara u pogodak i povisuje na 4:2. Tada Dule još jednom stupa na scenu i bravurozno asistira Josipu za nedostižnih 5:2. Do kraja su "Štrumpfovi" samo smanjili na 5:3.

Božićni turnir u Blagajni došao je do polufinalaZadnja utakmica bila je ujedno i najizvjesnija. Ekipi "3 dcl" suprostavili su se "Mornari". 3 deca su odmah pokazali tko je gazda i poveli 2:0. Tada slijedi opuštanje, što momci u žuto-plavim dresovima koriste i okreću na 2:3!

Ali Duje, Dragoš i Mijo se ponove uozbilje i do poluvrimena rekordno napune mornarsku mrižu do vrha - 10:3. Drugo je poluvrijeme donilo formalnost, nitko nije ni broja golove do kraja, uključujuci vašeg izvjestitelja, a ni organizatora Dulu, koji je još slavio svoju veliku pobjedu, pa nije imao vrimena vodit statistiku nove utakmice. Svejedno, "3 deca" su se lagano plasirala u polufinale.

Slijedeće okupljanje iza Blagajne zakakazano je za petak, na sv.Stipana. Tada se u polufinalu sastaju "Suvi Potok original" - "3 dcl" i "C.B. Biser" - "Jeronimo". Satnica tih dvoboja, kao i finala, koje bi se trebalo igrat na isti dan, bit će objavljeni naknadno.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 207 guests and no members online