Slime: Izložba 'More i ja' Joška Čizmića

14. Ivanjske večeri u Slimenu ove godine počinju u subotu, 20. lipnja i trajat će do 3. srpnja 2015., a gledateljima će ponuditi dvije kazališne izvedbe, klapski koncert, izložbu slika i večer poezije, uz običaj paljenja svitnjaka..  U okviru ovogodišnjih večeri u Slimenu, u subotu, 20.06.2015. u 20 sati u prostoru škole na Slimenu otvoriti će se likovna izložba "More i ja" našeg sumještanina Joška Čizmića. Evo konačno prilike da nakon mnoštva izložbi i dobrih kritika na virtualnim (internet) galerijama Joškove akrilike na platnu s prepoznatljivim morskim temama napokon i uživo (i sasvim offline :-) razgledamo sve do 24 lipnja. Big Lajk!

SLIME: 14. IVANJSKE VEČERI

Crtica o umjetniku

Joško Čizmić rođen je 01. Ožujka 1956. U Splitu. Živi i radi u Dugom Ratu, a porijeklom je iz Slimena. Slikarstvom se bavi od 1989. godine. Član je Poljičke likovne udruge "Krug“ iz Dugog Rata. Do sada je sudjelovao na više samostalnih i skupnih izložbi, te na mali milijun virtualnih, internetskih izložbi. Trajni postav križnog puta postavio je u crkvama. Sv. Ivana krstitelja u Bristvici, sv. Tome u Prapatnici,   Srca Isusova u Zadvarju, te kapeli samostana sestara "Služavki malog Isusa“ u Omišu.

Joško Čizmić

U Slimenu se predstavlja izložbom slika s tematiziranim naslovom "MORE I JA“, odnosno  s prevladavajućim morskim motivima, među ostalim inspiriranim i stihovima antologijske Pupačićeve pjesme "More“.

- "Jednom riječju: i ovi brod(ov)i joška Čizmića, koji brode i prije nego li se novo sidro vjernosti iznjedri, nedvojbeno potvrđuju autora koji nezalutalo, iskreno, srcoliko i proživljeno opisuje i njiše začarani brijeg – brod – putopis (s) mora, mrežu koja nas neodoljivo zarobljuje i određuje i resi",  zapisao je pok. Anđelko Novaković prilikom otvaranje jedne od Joškovih izložbi 2002. godine.

SLIME: 14. IVANJSKE VEČERI

Povezani članci

Who's Online

We have 73 guests and no members online