Lijepa i sigurna naša

Striptiz kluboviDžepari, iznuđivački striptiz klubovi i mine najveće su opasnosti koje turist može očekivati u Hrvatskoj. Istaknula su to na svojim službenim internet stranicama ministarstva vanjskih poslova nekoliko najvećih svjetskih zemalja. Sve to unatoč napadima posljednjih mjesec dana, koje su srpski turisti doživjeli u posjetu Vodicama i nedugo zatim Podgradini. Mimo nacionalnošću motiviranih sukoba u nekim sredinama, hrvatsku obalu se još uvijek doživljava mirnom, s niskom stopom kriminala. S pravom, rekli bismo ...

 
KOLIKO JE HRVATSKA SIGURNA TURISTIMA

Najgore su tučnjave s domaćima

Piše: K.K. / Narodni List
Izvor: Narodni List
 
- S turistima na obali redovito stižu i sitni kriminalci. Riječ je o uobičajenoj pojačanoj migraciji vezanoj za turističku sezonu. Uglavnom je riječ o džeparima i provalnicima, prevarantima, toga uvijek ima – smatra zadarski privatni detektiv Vinko Grgić i dodaje kako mimo toga posebnih problema nema.
 
Lijepa naša
 
 Prošle godine talijanski nautičari u kornatskom otočju su se potukli s vlasnicima otočnog restorana zbog previsokog računa.
 
Mladi su Britanci ove godine “pokupili” batine barem u dva navrata – pijanog je mladića u Petrčanima posudom za koktel u glavu pogodio konobar i to zato jer je turist pokušao ukrasti bocu alkohola.
 
Zadarska policija zabilježila je još nekoliko tučnjava britanskih turista s domaćinima, uglavnom potaknutih pijanstvom ili borbom za nakloniost djevojaka.

zadar
 
No, ništa nije toliko negativnog publiciteta nanijelo hrvatskom turizmu kao napad na srpsku obitelj na plaži na Podgradini, kojem je prethodio tih dana i napad na srpske turiste u Vodicama.
 
Ironično, Ministarstvo turizma baš se ove krizne godine pouzdavalo u susjede te je organiziralo i posebnu marketinšku kampanju u Srbiji kojom je nastojalo privući srpske goste na našu obalu.
 
Geslom “Tako lepa, a tako blizu” ministar Bajs je “bombardirao” Srbiju uoči turističke sezone – no, bezuspješno. Po Beogradu, Subotici i Novom Sadu oblijepljeno je čak 230 plakata. Hrvatska je Srbima još uvijek preskupa, a nekima i odbojna.
 
Poruka nekih turističkih sredina gostima je, čini se jednostavna – dođite, ostavite novac i otiđite - najbolje dok ste još na samoj granici.
 

kriminalno preskup šampanjac u striptiz klubovima

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online