25 godina Katarina Line

U turističkoj agencija Katarina Line ove godine očekuju odličnu turističku sezonu, tijekom koje u "svoju" flotu od 55 brodova (koju većim dijelom čine brodovi Kriljanskih brodara) planiraju uključiti četiri nova broda, a pripremaju i izgradnju hotela na Slatini u centru Opatije, a osim krstarenja po Jadranu ta agencija organizira i kružna putovanja od Venecije do Ohrida. Katarina Line ovih dana slavi 25 godina postojanja, tijekom kojih se profilirala u jednu od vodećih agencija za krstarenja Jadranom, s gotovo 40 zaposlenih.- "Putem agencije Katarina line u Hrvatsku godišnje putuje oko 100 tisuća turista, od kojih je prošle godine na brodovima Jadranom plovilo i odmaralo se njih više od 26,5 tisuća. Za 70,5 tisuća organizirali smo odmor u hotelima, a za ostale smo 'aranžirali' privatni smještaj" - ističe direktorica i osnivačica agencije Katica Hauptfeld..

Katica HauptfeldIzvor: Hina, Poslovni.hr

- "Povodom naših 25 godina odlučili smo ove godine za svakog putnika na našim brodovima donirati jedan euro udrugama za Downov sindrom u Rijeci i  Dubrovniku, a i naši gosti, koji bukiraju krstarenje s nama, moći će također donirati euro te tako pridonijeti ukupnoj donaciji" - kažu iz agencije Katarina Line, dodajući i da u smislu humanitarnog djelovanja imaju i drugih projekata, među kojima je i jednotjedno krstarenje u turističkoj sezoni koje svake godine poklanjanju djeci Vukovara.

Katarina Line osnovana je 17. veljače 1992., a njena direktorica i osnivačica Katica Hauptfeld, u ranom djetinjstvu se s obitelji 1959. odselila u Afriku, gdje je provela 15 godina u današnjoj Zambiji i Zimbabveu. Tamo je počela, a u Engleskoj završila školovanje. U Hrvatsku se vratila krajem 1973., zaposlila se u tada novootvorenom hotelu Varaždin u Selcu, kasnije je radila u agenciji Kvarner Express te Kompasu Ljubljana, da bi 1992. otvorila svoju agenciju za putovanja i krstarenja po Jadranu.

Kapetan Ivo Rakuljić
   Kapetan Ivo Rakuljić

Povezani članci

Who's Online

We have 330 guests and one member online

  • admin