Brod knjižara u vijađu od Krka do Makarske

brod knjižaraKulturno-turistički projekt "Brod knjižara - Brod kulture" na kojem će od Krka do Makarske od 31. srpnja do 14. kolovoza ploviti domaći i strani književnici omogućit će mještanima susrete i razgovore s književnicima te kupnju knjiga, izjavio je na konferenciji za novinare jedan od sudionika tog projekta, književnik Ludwig Bauer. Napomenuo je kako će "Brod knjižara" uz domaće, Mira Gavrana, Sanju Lovrenčić, Enesa Kiševića.., prvi put na turneji ugostiti i strane autore, među kojima i ruskog fizičara Vadima Zelanda, američkoga autora znanstvene fantastike Brucea Sterlinga, slovensku spisateljicu Vanju Strle i švedskog pisca Richarda Swartza. I to nije sve. "Brod knjižara" ugostiti će i kazališnu predstavu "Veliki svjetski teatar" Pedra Calderona da le Barce, u režiji Jasmina Novljakovića i Enesa Kiševića, koja će se svake večeri izvoditi na palubi broda. Nažalost, brod neće uploviti u naše luke (Orij, Sumpetar, Krilo) a najbliži će nam biti kad pristane u Trogiru i Makarskoj ...
BROD KULTURE

Izvor: Hina

Na turneji će biti i pobjednik natječaja za najbolju kratku priču "Boda knjižare" Robert Roklicer, napomenuo je Novljaković i dodao da će on, zajedno s Ludwigom Bauerom i Lidijom Dujić, predstaviti najbolje kratke priče iz knjige "20+1 najbolja priča za ljeto 2010.".

"Brod knjižara" od Krka do Makarske posjetit će Cres, Starigrad Paklenicu, Pag, Sv. Filipa i Jakova, Zlarin, Šibenik, Trogir, Supetar, Vis, Milnu, Jelsu i Vrbosku.

Povezani članci

Who's Online

We have 261 guests and no members online