Javni poziv za financiranje razvoja javne turističke infrastrukture

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv kojim financira razvoj javne turističke infrastrukture, primjerice kupališta i plaža, u vrijednosti od 25 milijuna kuna. Riječ je novcu namijenjenom javnom sektoru za uređenje plaža i kupališta, nastavak izgradnje te multimedijalno opremanje centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, infrastrukturu u funkciji aktivnog turizma te izradu projektno-tehničke dokumentacije za žičare, stoji u priopćenju. Ministarstvo sufinancira do 80 posto odnosno do 90 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog projekta.
Za projekte plaža minimalni iznos potpore iznosi 200 tisuća kuna, a maksimalni iznos potpore 800 tisuća kuna. Za sufinanciranje nastavaka izgradnje centara za posjetitelje i interpretacijskih centara, iznos se kreće od minimalno 100 tisuća kuna do maksimalno 800 tisuća kuna potpore. U javni poziv prvi put uključeno je financiranje studija održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom te upravljanja kvalitetom u turizmu. Javni poziv otvoren je do 28. lipnja.

Izvor: tportal.hr

"Ulaganjem u projekte javne turističke infrastrukture podiže se kvaliteta ukupne turističke ponude za što u dvije godine izdvajamo gotovo 50 milijuna kuna. Od ove godine započeli smo sa sufinanciranjem izrade studija održivosti razvoja turizma i prihvatnog kapaciteta s akcijskim planom jer je nužno da destinacije izrade strateške dokumente kako bi se turizam mogao nastaviti razvijati odgovorno i održivo, na zadovoljstvo turista i lokalnog stanovništva", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli.

plaža

Povezani članci

Who's Online

We have 339 guests and no members online