Sastanak Matice umirovljenika u Splitu

umirovljeniciMatica umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije, održala je sastanak kojemu su kao gosti nazočili i Josip Vincek, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske i Rudi Benček njegov zamjenik. U srdačnom i prijateljskom razgovoru, bilo je govora o Koordinaciji umirovljeničkih udruga, koji su donedavno djelovali, a time su se stvorili uvjeti da se moglo prijeći na osnivanje Matice umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije. Tim činom stvoreno je jedinstvo deset udruga u Županiji i postigla zavidne rezultate, o čemu su se gosti sa superlativom izrazili. Iznesen je niz podataka o umirovljeničkim udrugama, kao i nastojanjima da kod Vlade ustraju u brojnim projektima, kako bi se život umirovljenika poboljšao...

 

Piše: Davor Grgat

"Smisao našeg dosadašnjeg rada na poboljšanju položaja umirovljenika je pismo koje smo uputili svim parlamentarnim strankama, te predsjednici Vlade, u kojem smo akcentiurajući Vladin program za rješenje ove krize konstantirali da su problemi dobro locirani, ali smo predložili i naših šest točaka. Mislimo da one mjere koje Vlada predviđa nisu dovoljni da bi se ti problemi uspješno rješili...", istakli su, pored ostaloga, ugledni gosti.

Članovi Matice umirovljenika Splitsko-dalmatinske županije, pozdravili su stavove Matice umirovljenika Hrvatske, i podržali jedinstveno ustrojstvo lokalnih umirovljeničkih udruga u našu krovnu asocijaciju.

Domaćini su svoje goste upoznali o djelovanju ovdašnjih umirovljeničkih udruga, kao i o 31. Susretu umirovljenika četiriuju dalmatinskih županija, koji bi se početkom studenoga trebao održati u "Medenoj".

Na proputovanju posjetili su i Vodice, gdje su kao i sa predstavnicima ostalih umirovljeničkih asocijacija u Splitu informirani o stanju na terenu, a sve u cilju ujedinjenja umirovljeničkih udruga u krovnu organizaciju.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 70 guests and no members online