Cyber turist seminar za turističke djelatnike

cyber turistInstitut za nove medije i e-demokraciju pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije organizira jednodnevni seminar Cyber turist. Seminar će se održati u utorak, 26. veljače u hotelu Park s početkom u devet sati. Razvojem interneta naši gosti su dobili alat da direktno utječu na mišljenje o određenom proizvodu. Upravo zato je važno uspostaviti i kontakt s gostima prije dolaska i uspostaviti prvi korak u građenju povjerenja i kreiranju pozitivnog imidža ...

CYBER TURIST

Piše: Živana Šušak Živković / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


Direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella naveo je da je cilj radionice i što bolje prezentirati županiju.

- Online oglašavanje nema konkurenciju! U jednom danu polaznici mogu naučiti kako mogu unaprijediti svoj proizvod na društvenim mrežama. U odnosu na prethodnu radionicu, Cyber seminar je fokusiran na Facebook i druge mreže s konkretnim primjerima. Prezentirat će se i neki najuspješniji projekti, pokazat će se kako se uz malo sredstava i kreativnosti mogu privući fanovi koji mogu postati potencijalni gosti - kazao je agilni Stella.

joško stella

Seminar je namijenjen svim turističkim djelatnicima. Cijena je tisuću i pol kuna po osobi, veće grupe imaju popust od 300 kuna, jednako koliko i svi koji se ranije prijave za sudjelovanjem.

- Čak 85 posto turista bira destinaciju preko interneta, što bi značilo da će toliki postotak turista koji ovu sezonu dođu u Split i Dalmaciju doći na osnovu informacija s interneta. Na nama je na koji način ćemo se predstaviti. Upravo o tome je riječ na radionici - kazao je doc.dr. Domagoj Bebić, glavni tajnik Instituta za nove medije i e-demokraciju.

Naveo je da su novi trendovi u narednom periodu da će svi hoteli imati koordinatora za društvene mreže zaposlenog kao tzv.urednika društvenih mreža. Također, zbog povećanja društvenih mreža, radno vrijeme provedeno na virtualnim socijalnim mrežama će se povećati.

on line marketing- Želio bih naglasiti i da informacije o smještaju i sadržaju turisti najviše vole dobiti od svojih prijatelja. Primjerice, netko će "zakačiti" na wall  filmić snimljen u Splitu, nekoliko fotografija.., čemu će Facebook prijatelji zapravo vjerovati. Preporuka na društvenim mrežama ekvivalent je tradicionalnoj usmenoj predaji o mjestu u kojem je turist boravio  - kazao je Bebić.

Razvojem interneta, napomenuo je, gosti su dobili alat da direktno utječu na mišljenje o određenom proizvodu. Upravo zato je važno uspostaviti i kontakt s gostima prije dolaska i uspostaviti prvi korak u građenju povjerenja i kreiranju pozitivnog imidža.

Na koncu je pohvalio You Tube kampanju Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije koja je postigla izvrsne rezultate.

- Nadam se da će trend koji je započela Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije zaraziti i ostale hrvatske županije - zaključio je Bebić.

Povezani članci

Who's Online

We have 167 guests and no members online