Damir Burić, stari, novi trener Hajduka

Nemoj, što ti to triba? Opet će neka krpa, neka raketa, na sjeveru osvanuti, neki ambiciozni Mister NO poželjeti opet sve (j)ovo nanovo, iz početka, ili će kakav nadobudni tehno-menadžer u liku demokratski izabranog predsjednika opet napraviti čistku po vertikali i "staviti svog čovika", a nadarenoj djeci svog menadžera ..  a On opet po svome, sada i iz dišpeta, pa na svoju štetu preko vikenda raskine lipi ugovor s njemačkim drugoligašem i opet prihvati izazov za najteži, a proteklih mjeseci i daleko najluđi, posao u Dalmaciji!
Zna On dobro da je milijun nas koji "znamo" taj njegov posal "bolje" od njega, da je tristotinjak tisuća onih koji će svakog vikenda s kauča glasno brontulavati na svaki izgubljeni duel na "opasnoj" sredini terena, na svaki kiks preplaćenog osmog stopera, na prvi promašeni zicer lažne devetke, na još jedan prodor "u ništa" brzonogog krila s viškom ambicije i primjetnim manjkom talenta, na svaku pogrešku u taktici... Da je tridesetak tisuća onih koji će svakog vikenda s tribina Poljuda tražiti da se ide "va banque", svi u napad!, sve za pobjedu!, jerbo Mi moramo igrati "atraktivno", jebeno napadački, pa ako i koju kontru ne uspiju zatvorit svih naših osam stamenih, kao od Mosora odvaljenih stopera, i dva para mladih, reprezentativnih blizanaca na bekovima, znaj da nema veze - zabiti ćemo mi već taj gol više i slaviti nove pobjede sa najvjernijim navijačima sa Sjevera! I Našim Hajdukom.

Doista, Damire Buriću, jer o novom, starom treneru Hajduka je riječ, i privatno sasvim mi dragom Dugoratskom zetu (pa zato i ovakav ton i ovakav članak na dugoratskom portalu) - što ti bi danas oko 18 ure? Što ti je ovo, u inače sasvim lipo posloženom obiteljskom životu u uređenoj državi (Austriji, Njemačkoj) tribalo? Da opet budeš trener Hajduka?
Ali opet, znajući te, nimalo nisam iznenađen. Samo se iskreno nadam da ćeš ovog puta imati više istinske podrške i barenko pinkicu više sportske sreće, ponajviše s nama, dalmatincima s glavom u balunu, kojima je Hajduk oduvijek bio i jest više od kluba. Kao što je i tebi, koji živiš nogomet 24 sata dnevno.
Želim ti da još večeras "izgasiš" internet, zaboraviš na naše portale, društvene mreže, sportske stranice naših novina, pogotovo na mudrolije i naklapanja ovih naših "vanzemaljaca" od sportskih novinara.. želim ti svu sportsku sriću, puno zdravlja, puno uspjeha, kako dolje na terenu, tako i na prvom katu, nove radosti, nove bodove, trofeje, te da nam traješ i potraješ na tom svom ludom i stresnom radnom mistu barenko jedno dva-tri mandata Nadzornog odbora. Ako ne i više. Damire, sritno! (Tribati će ti..)

Piše: Mladen Banović
Foto: Hajduk.hr

Damir Burić

Povezani članci

Who's Online

We have 366 guests and no members online