Pronašli bužu za pobjedu u Buzetu

RK BUZET - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  26:28 (14:10).  - Ljudi moji, je li to moguće? - da parafraziram jednog poznatog barbu... Skupina mladih dugoratskih sportaša je otišla na rukometno gostovanje u Buzet, bez nekog presinga odigrati utakmicu na terenu gdje rijetko tko uzima domaćinu bodove posljednjih sezona. Ali kad se male ruke slože, vidjelo se i u subotu navečer, sve se može..
Utakmica je krenula gol za gol, sve do 10.minute kada Buzet stvara prvu osjetniju prednost, bježe nam na 6:3. Poslje našeg time-outa se ta prednost praktički održavala do 20-te minute kada se domaći golman ističe obranama, što se na rezultatu itekako vidijelo. U 25.minuti je na semaforu bilo neugodnih 14:7 po Dragovoljce. Zadnjih 5 minuta smo se sabrali, skupili glave te smanjili tu veliku prednost, tako da se na odmor otišlo s rezultatom od 14:10.
Drugo poluvrijeme ispala j praktički kopija prvog. Prvih par minuta gol za gol, a tada domaćini opet rade serije te na semaforu u 43.minuti svijetli praktički teško uhvatljivih 22:15. Trener Marko Galiot Zele zove time-out... Neznan koju je mudrost izbacio iz sebe, Sun Tzu, Konfučije, Dalaj Lama?,  ili nešto žešće, ne znam koje je riječi na nama upotrebija, ali poslje te pauze kao da je na parket istrčala neka druga momčad. I krenulo je.. Polako ali sigurno prednost domaćina se topila kao snijeg zalutao na dugoratsku plažu, da bi u 52. minuti na semaforu svjetlio samo gol prednosti 23:22. Sljedi ludilo... veteran Marko Maleničić Pajola s dva uzastopna gola poravnava rezultat, da bi se na terenu ukazao Mačak Dobroslav, pardon Ante Vukasović, koji se diže u eret i zabija za vodstvo Dragovoljca! Voda je u ušima domaćinima,ulaze u mini seriju izgubljenih baluna, Stipe Maleničić brani im i sedmerac, a 40 sekundi prije kraja, pogađate, ponovo se mačak Ante Vukasović diže i riješava utakmicu! Dobro, pala su još dva gola do kraja utakmice, ali ništa nije moglo ugroziti pobjedu Dugoračana..

Piše: Marko Perić

Za igrača utakmice stvarno ne znan koga bi istakao, ovo je kolektiv izborija i  pobjedija, ali kad se radi površnih laptop čitatelja mora, uz mačka Antu neka to bude naš kapetan Mislav Plazibat, koji je drža konce cijele igre i bodrija ekipu na terenu i s klupe...

Povezani članci

Who's Online

We have 158 guests and one member online

  • admin