Quasimodo: Vukmiričin cabaret u petak, Nina Romić uživo u subotu

Quasimodo Cabaret: Petritza und Millitargrenzemusik Željka VukmiriceOve sezone splitski klub Quasimodo obogatit će svoj program Quasimodo Cabaretom, u kojemu će ponuditi kombinaciju predstava, glazbe, cabareta, stand-up komedije i skečeva. Quasimodo Cabaret u petak, 19. listopada, s početkom u 21 sat, otvara Željko Vukmirica predstavom 'Petritza und Millitargrenzemusik'. Ova predstava je satirični politički cabaret kojeg izvodi sam autor uz pratnju benda, a inspirirana je gorko-slatkom Krležinom satirom 'Balade Petrice Kerempuha'. Vukmirica se dugo bavio Baladama Petrice Kerempuha te došao do otkrića da su pisane u ritmu jazza koji je mladi Krleža slušao te da je heroj Petrica gradski urbani lik, po profesiji stand-up komičar, a ne seljački junak kako ga se često nastojalo interpretirati. U šarolikom ritmu od jazza do narodnjaka, Vukmirica se u predstavi poigrava raznim temama, od ratnog profiterstva do sveopćeg neoprimitivizma, skače iz uloge u ulogu, glumi Srbina, Hrvata, Albanca, Tita, Tuđmana… 'Bez dlake na jeziku' povlači paralele s onim što je bilo i s onim što nas čeka te nas pita 'Imamo li danas snage našaliti se Kerempuhovski, na svoj račun pod vješalima profita?'.

QUASIMODO: Cabaret

Petritza und Millitargrenzemusik

Petritza und MillitargrenzemusikIzvor: Culturenet.hr

Po motivima 'Balada Petrice Kerempuha' M. Krleže i 'Millitargrenze' G. Szaba

Trajanje: 75 minuta
Vrsta: Politički stendup show
Ulaznica: 30 kn

Actautor glazbe i teksta: Željko Vukmirica
Video prilozi: Marinela Jeromela
Kostimografija: URIHO i Marinela Jeromela
Prateći bend 'Millitargrenzemusik':
Saksofon: Željko Kovačević - Zdenko Ivanušić
Gitara: Mario Igrec
Kontrabas: Jura Vrandečić
Bubnjevi: Milo Stavros.
 


QUASIMODO LIVE:   Nina Romić

Nina Romić mlada je kantutorica osebujnog glasa iz Zagreba koja svoje autorske pjesme i stil smiješta u žanr "šumske psihodelije". Primjer je prave priče u kojoj skromna i nježna kantautorska avantura prerasta u jednu uspješnu i poznatu glazbenu priču.

Nina Romić

Nakon nastupa po festivalima i poznatim zagrebačkim klubovima, ove subote s pratećim bandom dolazi u Quasimodo LIVE. Publici će predstaviti svoja dva albuma "Daljine" i nedavno objavljeni album "Ptice", a i pokoju stvar sa trećeg albuma u pripremi. Ninine autorske pjesme su posebne, imaju neodoljivu, iskrenu i intimnu notu s kojom nam se Nina uvlači pod kožu ...

Povezani članci

Who's Online

We have 211 guests and no members online