Umirovljenici kod župana

penzioneri kod županaZadnjeg dana ožujka župan Splitsko-dalmatinski Ante Sanader primio je  14-očlanu delegaciju Matice umirovljenika  Županije, koju je predvodio potpredsjednik MU i predsjednik MUSDŽ, Miljenko Boban. Prijemu su nazočili svi predsjednici umirlvljeničkih matica (osim sa Hvara), a razmatrale su se brojne inicijative i aktivnosti središnjice MU RH gdje je naglasak dat na nedavno formirano Vijeće za starije osobe  i na kojem su imenovani  predstavnici Vlade i umirovljeničkih udruga ...

TREĆA DOB

Piše: Davor Grgat

Pored toga pozornost je pljenila aktivnost udruga u našoj županiji, kao što su  sklapanje raznih Ugovora za popuste, za članove Matice, kojom prilikom je konstantirano da smo sa šest subjekata  sklopili Ugovore za popuste.  Članstvo je objeručke prihvatilo  inicijativu oko popusta, pa je tim povodom  članstvp ove regije umnogome omasovljeno, tako da nam je skoro i malo iskaznica koje smo u početku planirali. Prošlog tjedna formirali smo novu udrugu Maticu umirovljenika Grada Solina, i izvršili  preimenovanje udruga u Maticu umirovljenika Hrvatske.

penzioneri

Po riječima u zanimljivoj i dobronamjernoj  diskusiji a i po izgledu na licu, predstavnici umirovljeničkih udruga  su veoma zadovoljni što su primjeni na „tako visokom nivou“  i u neformalnom razgovoru dragog i štovanog domaćina  upoznali  sa našim  aktivnostima, sa nekim eventualnim problemima koje tište naše pojedine udruge, kao što je prostor za rad matice, a gosp. župan je obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći te da će intervenirati kod gradonačelnika da se taj problem što kvalitetnije riješi.    

Tom prilikom gđa Zoja Puharić iz Makarske gosp. Sanaderu je uručila skromni poklon a  gosp. Slobodan  Lukšić, sa Brača, županu je darovao  ekstra kvalitetno maslinovo ulje sa limunom.

Na naše pitanje, kako ocjenjuje suradnju udruga Matice umirovljenika i Splitsko-dalmauinske županije, gosp. Sanader se rado odazvao našoj molbi, i pored ostaloga kazao:

Ideja i želja da se nađemo sa svim predsjednicima gradova i općina Matice umirovljenika naše Županije, evo krenula je, nada,m se u pravo vrijeme i na najbolji mogući naćin.  U današnjem razgovoru iskristalizirana su brojna pitanja,  od kojih neke probleme stavljaju u prioritetan položaj. 

Naime, želja mi je koliko je to moguće, (mada ja nisam šef gradonačelnicima i načelnicima), kako pomoći umirovljenicima u pojedinim gradovima i općinama, ono što je u nadležnosti  Županije, i kako ja mogu pomoći, prvenstveno oko  dobivanja prostora za rad,  oko skrbi starijih i nemočnih, oko otvaranja Domova za  ljude treće životne dobi i sl.

Evo, vidjeli ste  da je bolje  probleme rješavati zajednički, pa stoga, ovaj pokušaj nek bude  jedan od početnih koraka oko  buduće suradnje među našim umirovljenicima i  ove  Županije..
.“, kazao je pored ostaloga Ante Sanader, župan Splitsko-dalmatinski.

penzioneri kod župana

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and no members online