Likovna kolonija 'Krug' u Dugom Ratu

likovna kolonijaPoljička likovna udruga "Krug" iz Dugog Rata proteklih dana ugostila je likovnu koloniju kojoj je glavni razlog susreta bio osmišljavanje i izrada postaja Križnog puta za crkvu Sv. Ante u Dućama. Riječ je o 15-orici vrsnih umjetnika: Zoran Bičanić, Mate Ljubičić, Vera Bosančić, Karin Grenc, Jozo Kozarec, Dijana Iva Sesartić, Siniša Tesankić i drugi, koji su u Dugi Rat stigli iz Osijeka, Koprivnice, Varaždina, Zagreba, Novske, Zadra, Solina....  Prva četiri dana prošlog tjedna oslikali su sve postaje križnog puta (koje će krasiti Dućku crkvu), a naredna tri dana radit će djela po svojim zamislima i te slike ili skulpture će ostrati u fundusu buduće Dugoratske galerije, koje će se po potrebi koristiti i za humanitarne akcije ...


PLU KRUG

Likovna kolonija 'Krug' u Dugom Ratu

Piše: Davor Grgat

Ovi umjetnici – rekla nam je Dijana Marić, predsjednica Poljičke likovne udruge "Krug", kao domaćin ovog Križnog puta - smješteni su po kućama članova i simpatizera udruge, a financijsku pomoć pri organizaciju ovog skupa dobili smo od Općine Dugi Rat.

Ovdje moramo spomenuti i usluge mladog kuhara iz dugoratske udruge "Dalmatinska Špica" Rina Pavlića, i ljubaznost njegove obitelji, kao i veliku pomoć naših članova, spominimo samo najagilnije Joška Čizmića dopredsjednika i Ivu Rakuljića, tajnika naše udruge, koji su se pobrinuli da našim dragim gostima u Dugom Ratu bude zaista prijatno i ugodno.

Povezani članci

Who's Online

We have 57 guests and no members online