Mali odron u Dućama, stvorio je veliki problem

Bio je to, činilo se, mali odron. Svega nekoliko kamenčića palo je na cestu. I to još 28. prosinca navečer. Cestari su odmah izišli na teren, ogradili jedan vozni trak, postavili semafore za regulaciju prometa i otišli u nastavak ophodnje zadovoljni što su problem brzo i efektno riješili. A danas, 13 dana kasnije, na dugoratskoj Glavici ista slika: semafori reguliraju promet, dok vozači, strpljivi kakvi vozači već i jesu u sličnim situacijama, voze jednim cestovnim trakom. Mali odron se pretvorio u veliki problem. Čak i Hrvatski auto klub u svojim redovnim radijskim izvješćima javlja kako se “zbog opasnosti od odrona na Jadranskoj magistrali D8 kroz Duće vozi jednim trakom, naizmjence, uz privremenu prometnu signalizaciju” ...

MALI ODRON, VELIKI PROBLEM

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Ivo Ravlić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Što se dogodilo i zbog čega se, tako barem vozači misle, već danima u Dućama ništa ne događa, najbolje zna Vicko Božić, nadcestar omiške Nadcestarije.

odron u dućama

- Klasična je to priča s klizištima. Zemlja se pokrenula, te prijeti opasnost da se u znatno većem obujmu sruči na cestu. Uostalom, i prije nekoliko dana jedan se veliki kamen skotrljao, te je prava sreća što smo na vrijeme zatvorili jedan prometni trak, jer se u suprotnom tko zna što moglo dogoditi.

U svakom slučaju, razmatramo koje je najbolje sanacijsko rješenje, te ćemo tako uskoro i postupiti. Vozače molimo za strpljenje i razumijevanje, jer nam sigurnost svima mora biti na prvome mjestu – kaže Božić.

Povezani članci

Who's Online

We have 51 guests and no members online