Kako omogućiti turistima internet na brodu?

Kako omogućiti turistima internet na brodu?

Malo po malo stižu nam ljetni mjeseci. Vrijeme kupanja, noćnih izlazaka i godišnjih odmora. Kao i svake godine, tako i ove očekujemo velik broj stranaca na Dugoraćkoj i Omiškoj rivijeri.  Apartmani se lickaju, uređuju se auto-kampovi a škverski poslovi nautičkih brodova su pri kraju. Naizgled je sve spremno za još jedno dugo i toplo ljeto. Turistima je na prvom mjestu svakako čisto more, kvalitetna ponuda dnevnog i noćnog sadržaja, vrhunska spiza, no s obzirom na elektroničku revoluciju posljednjih par godina turisti u pravilu danas stižu nakrcani raznoraznim mobilnim, tablet i pc uređajima te im je jedan od glavnih upita mogućnost povezivanja na internet ma gdje se nalazili. A kako gostima omogućiti internet na brodu saznajte u nastavku članka ...

Kako omogućiti turistima internet na brodu?

Piše: Josip Mušac

Mnogi mali auto-kampovi  sa Splitskog područja nemaju uopće mogućnost povezivanja na internet pa su turisti prisiljeni tumarati okolo tražeći kakav otključani wireless.

Poseban problem su nautički brodovi (Krila, Sumpetra i Bajnica) jer na moru nema fiksne linije. No vremena se polagano mijenjaju, tako da internet više nije problem implementirati ni na brodu.

Kako omogućiti turistima internet na brodu?Mobilni internet više nije (pre)skup, sva značajnija turistička mjesta su pokrivena 3G signalom a većina morske površine 2G signalom.  Gostima na brodu može se omogućiti pristup internetu koristeći 3G/4G router.

Turisti se svojim mobitelima, tabletima i laptopima spajaju klasičnim wirelessom na 3G router koji je pak putem 3G modema spojen na mobilnu mrežu.

Naravno brzine prijenosa podataka koje se postižu na otvorenom moru su znatno manje od brzina koje imamo kod kuće, no u blizini obale i u lukama su sasvim zadovoljavajuće.
 
Sustav je moguće vrlo brzo i povoljno implementirati, za više informacija posjetite našu internet stranicu http://informus.com.hr/wireless-sustavi/ ili nas kontaktirajte na broj mobitela 099 67 83 541.

Želimo Vam mirno more i dobar signal.

Kako omogućiti turistima internet na brodu?

Povezani članci

Who's Online

We have 225 guests and no members online